H διάσημη ιταλική φίρμα μπαίνει σε μια νέα εποχή, καταργώντας σταδιακά τους συμβατικούς κινητήρες και αντικαθιστώντας τους με υβριδικά ή ηλεκτρικά σύνολα.

Όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ferrari, Sergio Marchionne, από το 2019 όλα τα μοντέλα της μάρκας θα τροφοδοτούνται από εναλλακτικές μορφές ενέργειας, ακολουθώντας το παράδειγμα της εντυπωσιακής LaFerrari. Ο λόγος είναι, φυσικά, οι νέες αυστηρότερες διατάξεις που θα ισχύσουν από τις αρχές της επόμενης δεκαετίας σχετικά με τα επίπεδα εκπομπών ρύπων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να συμμορφωθεί πλήρως με τον νέο αντιρρυπαντικό νόμο, να μειώσει τις καταναλώσεις καυσίμων και εκπομπών CO2, η Ferrari είναι υποχρεωμένη να στραφεί στην υβριδική τεχνολογία. Ο Marchionne δεν ανέφερε το είδος υβριδικού ή υβριδικών συνόλων που θα χρησιμοποιήσει η εταιρεία, παρά μόνο ότι θα συνδυάσει τα μοτέρ εσωτερικής καύσης με τους ηλεκτροκινητήρες, προσφέροντας ακόμα καλύτερες επιδόσεις.

Παράλληλα, έκανε λόγο για τη δημιουργία αυτοκινήτων που θα είναι προσανατολισμένα στην καθημερινή χρήση, όπως δηλαδή η νέα GTC4Lusso T.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης