Από τι υλικό είναι φτιαγμένο το σήμα της Bugatti;

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2020, 20:35
Από τι υλικό είναι φτιαγμένο το σήμα της Bugatti;

Του Λουκά Παπαλάμπρου

Ονομάζεται macaron και σχεδιάστηκε από τον ιδρυτή της διάσημης φίρμας, Ettore Bugatti και τον πατέρα του, πριν από 110 χρόνια. Πρόκειται για ένα από τα πιο ξεχωριστά και εντυπωσιακά σήματα στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Έχει οβάλ σχήμα, κόκκινο φόντο με λευκά γράμματα και τα αρχικά BB σε μαύρο χρώμα, συμβολίζοντας το πάθος, τη δύναμη, την κομψότητα και το θάρρος, όπως αναφέρει η γαλλική εταιρεία από το Molsheim. Περιμετρικά υπάρχουν 60 κουκίδες, αλλά κανείς δεν γνωρίζει με ακρίβεια τι συμβολίζουν.

Κάθε macaron που χρησιμοποιείται στα αυτοκίνητα της Bugatti κατασκευάζεται από την ιστορική εταιρεία επεξεργασίας μετάλλων Poellath GmbH & Co. KG Münz- und Prägewerk που εδρεύει στη Βαυαρία. Πρόκειται για μια σχετικά μικρή επιχείρηση, η οποία όμως θεωρείται κορυφή στον τομέα της.

Για το σήμα της Bugatti απασχολούνται 20 τεχνίτες. Χρειάζονται περίπου 10 ώρες για να φτιάξουν ένα λογότυπο και όλα γίνονται στο χέρι. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι χαρακτηρίζονται καλλιτέχνες.

Το macaron έχει βάρος 159 γραμμάρια και είναι όλο κατασκευασμένο από καθαρό ασήμι. Επικαλύπτεται από σμάλτο το οποίο έχει χυτευθεί στους 750 με 900 βαθμούς Κελσίου. Το σήμα λαμβάνει την τελική του μορφή υπό πίεση 1.000 κιλών σε πρέσα. Η ένωση μεταξύ ασημιού και σμάλτου είναι τόσο τέλεια που μπορεί να παραμείνει λαμπερή ακόμη και μετά από έναν αιώνα.

 

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2020, 20:35