Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Νωρίτερα από ποτέ θα ισχύσει φέτος το μέτρο για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας με το μήνα. Φυσικά το μέτρο αυτό απευθύνεται σε όσους ιδιοκτήτες οχημάτων έχουν προχωρήσει νωρίτερα σε ψηφιακή κατάθεση των πινακίδων τους. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να θυμίσουμε πως η προθεσμία για πληρωμή τελών αλλά και για δήλωση ακινησίας οχήματος λήγει στις 28 Φεβρουαρίου 2023, όμως στο Υπουργείο Οικονομικών θέλουν να προλάβουν να θέσουν σε ισχύ το νόμο για πληρωμή με το μήνα, πριν από το Πάσχα.

Μόλις η ΑΑΔΕ ανοίξει την πλατφόρμα myCar (κωδικοί TAXISnet),  όσοι ιδιοκτήτες έχουν καταθέσει τις πινακίδες θα μπορούν πλέον να προχωρήσουν σε ψηφιακή άρση της ακινησίας οχήματος, πληρώνοντας το ποσοστό των τελών που αντιστοιχεί για κάθε μήνα χρήσης.  Πιο συγκεκριμένα, για άρση ακινησίας ενός μήνας, θα πρέπει να καταβληθεί το 1/12 του συνολικού ποσού, για 2 μήνες τα 2/12 κτλ. Φυσικά δεν μπορεί να υπάρξει άρση για λιγότερο από έναν μήνα.

Αξίζει να αναφέρουμε πως το παραπάνω μέτρο αφορά αρκετό κόσμο καθώς περίπου 120.000 φορολογούμενοι, έχουν καταθέσει ψηφιακά τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προσοχή: Οι οδηγοί θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το δικαίωμα άρσης ακινησίας χορηγείται μόνο μία φορά εντός του έτους. Όταν λήξει το διάστημα κίνησης για το οποίο έχουν καταβληθεί αναλογικά τέλη κυκλοφορίας, το όχημα θα πρέπει να τεθεί άμεσα σε ψηφιακή ακινησία.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης