Του Λουκά Παπαλάμπρου

Έπειτα από την αποκάλυψη της αμερικανικής εκδοχής του δημοφιλούς οικογενειακού sedan, η VW παρουσίασε την ευρωπαϊκών προδιαγραφών εκδοχή του ανανεωμένου Passat.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μοντέλο έχει βελτιωθεί σε όλα τα σημεία, περιλαμβάνοντας πλειάδα τεχνολογιών και αναβαθμισμένα μηχανικά σύνολα. Αισθητικά, διακρίνεται για τους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, τα φώτα LED matrix και τα νέα χρώματα για το εξωτερικό αμάξωμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην καμπίνα, τη διαφορά κάνουν ο ψηφιακός πίνακας οργάνων (Digital Cockpit) 11,7 ιντσών και η οθόνη του συστήματος πολυμέσων στην κεντρική κονσόλα 9,2 ιντσών. Οι Γερμανοί έχουν εμπλουτίσει το Passat με κάθε λογής σύστημα, από το predictive cruise control, έως πλοήγηση με online πληροφορίες και ημιαυτόνομη δυνατότητα κίνησης Επιπέδου 2 (IQ.Drive).

Το τελευταίο ελέγχει το τιμόνι, το γκάζι και το φρένο σε ταχύτητες από 0 έως 210 χλμ./ώρα, αναγνωρίζει τα όρια ταχύτητας, τις διασταυρώσεις και τους κυκλικούς κόμβους, ρυθμίζοντας ανάλογα τις λειτουργίες και προσαρμόζοντας την οδήγηση.

Όσον αφορά στους κινητήρες, θα προσφέρεται ως βενζινοκίνητο, diesel και plug-in hybrid. Όλα τα μοτέρ καλύπτουν πλήρως τις προδιαγραφές Euro 6d-Temp. Στη βάση της γκάμας είναι ο 1.5 TSI των 150 ίππων, ακολουθεί ο 2.0 TSI με τους 190 ίππους, ενώ στην κορυφή βρίσκεται ο δίλιτρος των 272 ίππων. Στους πετρελαίου συναντάμε τον 1.6 TDI με τους 120 ίππους και τον 2.0 TDI απόδοσης 150, 190 και 240 ίππων.

Το επαναφορτιζόμενο υβριδικό Passat GTE αποδίδει 218 ίππους και εξοπλίζεται με μπαταρία χωρητικότητας 13 kWh. Μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για 55 χιλιόμετρα, με τη μπαταρία να φορτίζει πλήρως από απλό ρεύμα σε τέσσερις ώρες.

Τα βιβλία παραγγελιών  για το ανανεωμένο sedan θα ανοίξουν στις ευρωπαϊκές αγορές τον Μάιο, με τις παραδόσεις να ξεκινούν τον Αύγουστο. Φυσικά, θα είναι διαθέσιμο και ως sation.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης