Διαθέσιμη στην ελληνική αγορά είναι η coupe εκδοχή του δημοφιλούς premium SUV της γερμανικής μάρκας, με τους υποψήφιους αγοραστές να έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ δύο βενζινοκινητήρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ολοκαίνουργια Cayenne Coupe προσφέρεται με τον εξακύλινδρο 3.0 λίτρων κινητήρα απόδοσης 340 ίππων και 450 Nm ροπής, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε 6 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 243 χλμ./ώρα. Η συγκεκριμένη έκδοση κοστίζει 119.500 ευρώ.

Η ισχυρότερη Turbo τροφοδοτείται από τον V8 4.0 twin turbo με τους 550 ίππους και τα 770 Nm ροπής. Τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε 3,9 δευτερόλεπτα και η τελική φθάνει τα 286 χλμ./ώρα.

Όσο για την τιμή, εκτοξεύεται στα 233.100€.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο τοποθετείται απέναντι από τα BMW X6 και Mercedes GLE Coupe. Αισθητικά, βασίζεται στη συμβατική έκδοση του success story της Porsche, έχοντας κεκλιμένη οροφή χαμηλότερη κατά 20 χλστ., ανασχεδιασμένες κολόνες και πόρτες, μεγαλύτερα φτερά και τονισμένο πίσω τμήμα.

Διαθέτει από τη βασική έκδοση πλειάδα συστημάτων άνεσης και ασφάλειας, όπως την πανοραμική γυάλινη οροφή – η carbon είναι στα έξτρα – και το πακέτο Porsche Active Aerodynamics (PAA) με την ενεργή πίσω πτέρυγα.

Στην καμπίνα δεν υπάρχουν αλλαγές όσον αφορά στη σχεδίαση και την επιλογή των υλικών, με το δέρμα, το alcantara, τα ανθρακονήματα και τις high-tech τεχνολογίες να κυριαρχούν.

Η διάταξη του σαλονιού είναι τετραθέσια, με τους πίσω επιβάτες να κάθονται αρκετά χαμηλά προς όφελος της άνεσης. To πορτμπαγκάζ είναι ελαφρώς μικρότερο από το αντίστοιχο της απλής Cayenne, με τη χωρητικότητα να κυμαίνεται από 625 έως 1.540 λίτρα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης