Οι αρμόδιες Αρχές της Ρωσίας, αποφάσισαν να τροποποιήσουν των Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, προκειμένου να μειώσουν τα θανατηφόρα ατυχήματα στους δρόμους.

Τα τελευταία χρόνια, ο αριθμός των τροχαίων ατυχημάτων έχει αυξηθεί δραματικά στη Ρωσία. Μόνο το 2012, περισσότεροι από 28.000 άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο, γεγονός που έχει προκαλέσει τεράστιο προβληματισμό στην κυβέρνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι, ανακοίνωσαν μια σειρά αλλαγών στον ΚΟΚ, ώστε να κάνουν πιο αυστηρούς τους ιατρικούς ελέγχους για τις άδειες οδήγησης. Με διάταγμα που υπεγράφη στις 29 Δεκεμβρίου 2014, από τον πρόεδρο της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, απαγορεύεται να οδηγούν οι τρανσέξουαλ, αυτοί που έχουν ύψος μικρότερο από 1,5 μέτρο, οι επιδειξιομανείς, οι φετιχιστές, οι τραβεστί και οι ηδονοβλεψίες!!

Επίσης, αφαιρείται το δίπλωμα οδήγησης σε όσους έχουν διαγνωστεί με παθολογικό πρόβλημα στον τζόγο και στην κλεπτομανία, στα άτομα που πάσχουν από στρες σε παθολογικό επίπεδο και σχιζοφρένεια, καθώς και σε αυτούς που έχουν κληρονομικές παθήσεις των ματιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ήταν φυσικό, οι απαγορεύσεις αυτές έχουν προκαλέσει την έντονη αντίδραση πολλών οργανώσεων που υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, καθώς εκτός από τρεις τελευταίες περιπτώσεις, όλες οι υπόλοιπες μπορούν να χαρακτηριστούν ομοφοβικές και ρατσιστικές.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης