Του Λουκά Παπαλάμπρου

Μια ακόμη εκπληκτική έκδοση της Chevrolet Camaro που μαγεύει με τον ήχο και τη δύναμη του κινητήρα, παρουσίασε η αμερικανική εταιρεία βελτιώσεων Hennessey Performance.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο φέρει την ονομασία Hennessey Exorcist 30th Anniversary Camaro και δημιουργήθηκε στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 30 χρόνια από την ίδρυση του οίκου. Βασίζεται στην εργοστασιακή έκδοση της Chevrolet με το πακέτο ZL1 και θα παραχθεί σε μόλις 100 μονάδες, διατηρώντας τον συλλεκτικό του χαρακτήρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάτω από το μυώδες καπό βρίσκεται ο V8 6.2 λίτρων κινητήρας, ο οποίος στην απλή Camaro ZL1 αποδίδει 650 ίππους και 882 Nm ροπής. Στη συγκεκριμένη περίπτωση και χάρη στις αναβαθμίσεις των μηχανικών της Hennessey, η ισχύς του έχει εκτοξευτεί πάνω από τους 1.000 ίππους.

 

Τρομερή δύναμη

Αναβαθμίσεις έχουν σε γίνει σε κιβώτιο ταχυτήτων, με την εταιρεία να δίνει τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ μηχανικού κιβωτίου έξι σχέσεων ή του αυτόματου με τις 10 σχέσεις. Φυσικά, αναρτήσεις, πλαίσιο και τιμόνι έχουν υποστεί κάποιες μετατροπές, τα ελαστικά είναι ειδική παραγγελία ώστε να αντέχουν τις πιέσεις που ασκούνται, τα φρένα μεγαλύτερα και τα αεροδυναμικά βοηθήματα νέα.

Η Camaro Exorcist επιταχύνει από στάση στα 100 μέτρα σε μόλις 2,2 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 350 χλμ./ώρα. Το 1/4 του μιλίου, δηλαδή τα 0-402 μέτρα τα κάνει σε 9.57 δευτερόλεπτα με ταχύτητα εξόδου τα 236,57 χλμ./ώρα.

Προσφέρεται σε κόκκινο αμάξωμα με μαύρο καπό και ρίγες στο πλάι. Όσο για την τιμή του, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ορίστηκε στα 135.000 δολάρια.

Η Hennessey κάνει λόγο για ένα από τα πιο «άγρια» supercars που έχουν κατασκευαστεί ποτέ. Φυσικά, ως συλλεκτικό μοντέλο, φέρει πλακέτα με τον αριθμό παραγωγής και τα σήματα «30th» και «Exorcist» στο πλάι.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το απίστευτο αγροτικό με τους 1.000 ίππους

Δείτε το Hennessey Venom F5 να πιάνει τα 321 χλμ./ώρα

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης