Τέθηκε σε ισχύ το μέτρο που αφορούσε το όριο ταχύτητας στους αυτοκινητοδρόμους της Ολλανδίας, σε μία προσπάθεια να περιοριστούν οι εξαιρετικά υψηλές συγκεντρώσεις οξειδίου του αζώτου στην ατμόσφαιρα. 

Η απόφαση για τη μείωση του ορίου από τα 130 στα 100 χλμ./ώρα τέθηκε σε εφαρμογή και θα ισχύει από τις 6 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα. Τις υπόλοιπες ώρες, οι οδηγοί θα μπορούν να κινούνται έως τα 130 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ολλανδία κατέχει μία θλιβερή πανευρωπαϊκή πρωτιά στη ρύπανση με οξείδιο του αζώτου, καθώς οι εκπομπές των συγκεκριμένων ρύπων ανά κάτοικο ξεπερνούν τα 50 κιλά τον χρόνο, την στιγμή που ο μέσος όρος στην ΕΕ δεν υπερβαίνει τα 15 κιλά. 

Με αυτό το μέτρο, η κυβέρνηση υποστηρίζει θα μειωθεί η κατανάλωση καυσίμου, πράγμα που συνεπάγεται μείωση και της ρύπανσης. Παράλληλα, θα μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα και θα εξομαλυνθεί η ροή των οχημάτων, καθώς σε όλες τις λωρίδες του αυτοκινητοδρόμου τα αυτοκίνητα θα κινούνται σχεδόν με την ίδια ταχύτητα. 

Τα συνεργεία άρχισαν να τοποθετούν τις νέες πινακίδες στους αυτοκινητοδρόμους. Συνολικά 4.000 πινακίδες σε ολόκληρη τη χώρα προειδοποιούν ότι το όριο ταχύτητας μειώνεται στα 100 χλμ./ώρα, με την αστυνομία να επισημαίνει ότι θα δείξει κάποια ανεκτικότητα τον πρώτο καιρό. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την ολλανδική εφημερίδα Volkskrant, το εγχείρημα κόστισε περίπου 19 εκατομμύρια ευρώ. 
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης