Μετά το Zwickau, η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι τέθηκαν εν νέου σε λειτουργία οι μηχανές και στις εγκαταστάσεις του Βόλφσμπουργκ, τη μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής οχημάτων του ομίλου VW.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από σήμερα το πρωί, Δευτέρα 27 Απριλίου, περίπου 8.000 εργαζόμενοι της Volkswagen επιστρέφουν σταδιακά στις θέσεις τους, ενώ 2.600 προμηθευτές υποστηρίζουν την κατασκευαστική δυναμική του βασικού εργοστασίου της εταιρείας.

Τα μοντέλα Tiguan και Touran, καθώς και το Seat Tarraco, άρχισαν να συναρμολογούνται και πάλι στο Βόλφσμπουργκ, με την αυτοκινητοβιομηχανία να επιστρέφει με αργά αλλά σταθερά βήματα στην κανονικότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος είναι η παραγωγή 1.400 αυτοκινήτων έως το τέλος της εβδομάδας. Από την επόμενη, η δυναμική θα αυξηθεί κατά 6.000 μονάδες, αντιπροσωπεύοντας το 40% της δυνατότητας του εργοστασίου.

Το 70% των επίσημων αντιπροσώπων θα αρχίσει να λαμβάνει άμεσα αυτοκίνητα και να τα παραδίδει στους πελάτες.

Για την προστασία των εργαζομένων, η VW έχει θέσει σε ισχύ ένα σχέδιο 100 σημείων. Σε αυτό περιλαμβάνονται καθαρισμός των εργαλείων και όλων των επιφανειών σε κάθε αλλαγή βάρδιας, απόσταση τουλάχιστον 1,5 μ. μεταξύ του προσωπικού, χρήση μασκών και γαντιών, τακτική απολύμανση σε όλους τους χώρους, χρήση πλεξιγκλάς όπου είναι εφικτό και αποφυγή επαφών στους διαδρόμους μέσω ειδικά σχεδιασμένων διαβάσεων.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο Βόλφσμπουργκ έχουν πρόσβαση χιλιάδες προμηθευτές από 71 χώρες. Παραδίδουν περισσότερα από 21.000 εξαρτήματα την ημέρα μέσω 2.000 φορτηγών και rail cars.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης