Στην «καρδιά» της Βαρκελώνης, σε ένα εντυπωσιακό κτήριο που αναδιαμόρφωσε ο διάσημος αρχιτέκτονας Carlos Ferrater, η ισπανική φίρμα εγκαινίασε το νέο της σπίτι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Casa Seat, βρίσκεται στο κέντρο της πρωτεύουσας της περιφέρειας της Καταλονίας, στη γωνία Paseo de Gracia και Avenida Diagonal. Περιγράφεται ως ένα τόπος συγκέντρωσης και βιτρίνα της πόλης με τον διαχωρισμό του κτηρίου σε δύο ανεξάρτητους χώρους να σχηματίζει ένα πέρασμα από τη Paseo de Gracia προς την απέναντι Εκκλησία της Πομπηίας.

Καλύπτει μία έκταση 2.600 τ.μ. και στόχος της εταιρείας είναι να γίνει κόμβος αστικής κινητικότητας. Παράλληλα, στους χώρους θα προβάλλονται έργα από τον πολιτισμό της Βαρκελώνης και θα διοργανώνονται διάφορες εκδηλώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επισκέπτες θα εκπλαγούν από την καινοτόμο φυσική και ψηφιακή εμπειρία του εκθεσιακού χώρου στον πρώτο όροφο, όπου παρουσιάζονται τα πιο πρόσφατα μοντέλα των Seat και Cupra, καθώς και οι νέες λύσεις αστικής κινητικότητας που προωθεί η εταιρεία.

Στον δεύτερο όροφο βρίσκεται το Concept Lab, ένα εντυπωσιακό εργαστήριο όπου οι σχεδιαστές θα αναπτύσσουν τις ιδέες τους πάνω στα μελλοντικά οχήματα.

Φυσικά, δεν λείπουν τα καφέ και τα εστιατόρια, με τον Ametller Origen να αναλαμβάνει το μενού με βάση τη μεσογειακή κουζίνα, την υγιεινή διατροφή, τη βιωσιμότητα και την εξαιρετική σχέση ποιότητας/τιμής.

Η εσωτερική διακόσμηση χαρακτηρίζεται από μία ευρεία, ζωηρή παλέτα σε κορεσμένες αποχρώσεις σκουριάς, ανοιχτό πράσινο και μπλε ώστε να κάνει το χώρο δυναμικό και φιλόξενο. Πόλος έλξης είναι το φως.

Από την μία πλευρά, το φως της Βαρκελώνης που φιλτράρεται από την μεγάλη γυάλινη πρόσοψη, εξοπλισμένη με μηχανοκίνητο σύστημα κλείστρου που καθιστά το Casa Seat ένα βιώσιμο κτήριο. Από την άλλη πλευρά, το εσωτερικό «λούζεται» από ένα προσεγμένο έμμεσο φως μέσω λαμπτήρων, κάνοντας την ατμόσφαιρα πιο ζεστή και φιλόξενη.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης