Μέχρι τα τέλη του έτους αναμένεται να ξεκινήσουν οι παραδόσεις του εκθαμβωτικού ηλεκτροκίνητου hypercar της βρετανικής φίρμας στους εκλεκτούς και προφανώς πάμπλουτους πελάτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Evija θα παραχθεί σε μόλις 130 μονάδες, με την τιμή να ορίζεται στα 1,9 εκατομμύρια ευρώ χωρίς τους φόρους. Η παραγωγή δεν έχει ξεκινήσει ακόμη λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με την πανδημία, ωστόσο, οι αγοραστές έχουν τη δυνατότητα να διαμορφώσουν το αυτοκίνητο μέσω του ειδικού configurator.

Ο διαμορφωτής είναι ανοικτός μόνο για τους πελάτες. Μέσω αυτού, μπορούν να επιλέξουν τα χρώματα, τα διακοσμητικά, τις επενδύσεις κι όλα τα αξεσουάρ που προσφέρει η Lotus.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Evija θα κατασκευαστεί σε πολύ μεγάλο ποσοστό στο χέρι από εξειδικευμένους μηχανικούς και τεχνίτες. Περιγράφεται ως ένα από τα ισχυρότερα και ταχύτερα τετράτροχα που έχουν κυκλοφορήσει στην άσφαλτο. Οι προηγμένοι ηλεκτροκινητήρες αποδίδουν 2.000 ίππους και 1.700 Nm ροπής.

Τα 0-100 επιτυγχάνονται σε περίπου 2,5 δευτερόλεπτα και τα 0-300 σε λιγότερα από 9 δεύτερα. Όσο για την τελική ταχύτητα, περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 320 χλμ./ώρα.

Η μπαταρία χωρητικότητας 70 kWh είναι συμβατή σε κάθε δίκτυο και μπορεί να φορτίσει σε ποσοστό 80% σε μόλις 12 λεπτά. Αυτό που συναρπάζει ωστόσο είναι πως αναπληρώνει πλήρως την ενέργεια στον εκπληκτικό χρόνο των 18 λεπτών μέσω δικτύου ταχυφορτιστή 800 kW, εξασφαλίζοντας αυτονομία 450 χιλιομέτρων.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης