Του Λουκά Παπαλάμπρου

Η Nissan ανακοίνωσε επίσημα ότι το εκπληκτικό supercar που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον ιταλικό οίκο Italdesign έλαβε την έγκριση για παραγωγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν λοιπόν θέλετε να κάνετε ένα ιδιαίτερο δώρο στον εαυτό σας για τα Χριστούγεννα και φυσικά διαθέτετε την οικονομική δυνατότητα, τότε δεν έχετε παρά να απευθυνθείτε άμεσα στην ιαπωνική εταιρεία. Το GT-R50 θα παραχθεί σε μόλις 50 μονάδες, με το sold out να θεωρείτε δεδομένο παρά την τσουχτερή τιμή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συλλεκτικό supercar βασίζεται στο GT-R Nismo του 2018, ωστόσο, κάθε γραμμή, κάθε λεπτομέρεια έχει σχεδιασθεί από την αρχή. Οι σμιλευμένες επιφάνειες, το επιθετικό καπό με τα στενά φωτιστικά σώματα, η χαμηλωμένη οροφή, οι αεροδυναμικοί καθρέπτες και το ιδιαίτερο πίσω τμήμα με την τεράστια ρυθμιζόμενη πτέρυγα, προκαλούν τον θαυμασμό.

Πίσω από τις αποκλειστικές ζάντες 21 ιντσών έχουν τοποθετηθεί carbon κεραμικοί δίσκοι με κόκκινες δαγκάνες, στην οροφή διακρίνεται το μεγάλο πτερύγιο, με τον διαχύτη να είναι από ανθρακονήματα.

Πλήρως ανανεωμένο είναι το εσωτερικό, με τους σχεδιαστές της Italdesign να επιλέγουν carbon αγωνιστικά καθίσματα και μεγάλη ψηφιακή οθόνη στον πίνακα οργάνων. Το ταμπλό, η κονσόλα και οι πόρτες καλύπτονται από alcantara και ανθρακονήματα, ενώ δεν λείπουν τα διακοσμητικά σε απόχρωση χρυσού.

Αναβαθμίσεις έγιναν και στον V6 3,8 biturbo κινητήρα, αποδίδοντας πλέον 720 ίππους και 780 Nm ροπής, καθώς και στο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Η ρυθμιζόμενη ανάρτηση προέρχεται από τη Bilstein, τα φρένα της Brembo και τα ελαστικά είναι Michelin Pilot Super Sport.

Η συναρμολόγηση κάθε μονάδας του GT-R50 θα γίνει στις εγκαταστάσεις της ιταλικής φίρμας στο Τορίνο, από μία ομάδα εξειδικευμένων μηχανικών. Όσο για την τιμή, ορίστηκε στα 990.000 ευρώ χωρίς τους φόρους.

Οι ενδιαφερόμενοι πελάτες θα μπορούν να εξατομικεύσουν το αυτοκίνητο σύμφωνα με τα γούστα τους, να επιλέξουν χρώματα για το εξωτερικό αμάξωμα ή επιπλέον επενδύσεις και διακοσμητικά στην καμπίνα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης