Στις 23 Απριλίου, την ημέρα που γιορτάζονται ο Άγιος Γεώργιος και η Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του νέου πολυχώρου της ισπανικής μάρκας στη Βαρκελώνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κτήριο βρίσκεται στη γωνία Paseo de Gracia και Avenida Diagonal, καλύπτει έκταση 2.600 μ2 και εκτείνεται σε τέσσερις ορόφους. Το όνομα Casa Seat είναι εμπνευσμένο από εμβληματικά κτήρια της πόλης, όπως τα Casa Batlló, Casa Milà και Casa Fuster.

Αποτελεί δημιουργία του αρχιτέκτονα Carlos Ferrater και η εσωτερική διακόσμηση έγινε από τον Lázaro Rosa-Violán. Όπως υποστηρίζει η Seat, ο χώρος αποτελεί φόρο τιμής στην πρωτεύουσα της Καταλονίας.

Το Seat Casa δημιουργήθηκε με στόχο να συμβάλει στη συνδημιουργία της μελλοντικής κινητικότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρόγραμμα του χώρου θα προωθήσει τη διάδοση ιδεών, συζητήσεων και συναντήσεων με θέματα την αειφορία, τη σχεδίαση, την τεχνολογία και τις επιχειρήσεις, μεταξύ άλλων θεμάτων. Θα συγκεντρώνει νέες τάσεις και ταλέντα, θα φιλοξενεί συναυλίες, καλλιτεχνικές και τεχνολογικές εκθέσεις και κάθε είδους πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Οι επισκέπτες θα έχουν πρόσβαση στον χώρο του εστιατορίου και στον χώρο εργασίας, που θα είναι ανοιχτός για συμμετοχή και καινοτόμα projects.

Ο Carlos Ferrater και η ομάδα του φαντάστηκαν τον χώρο ως σημείο συνάντησης στην πόλη ανοίγοντάς το και αφαιρώντας τους τοίχους.

Ο σκοπός αυτός αντικατοπτρίζεται επίσης στην πρόσοψή του, της οποίας η μοναδική καμπυλωτή οθόνη θα χαρακτηρίζει την οπτική εικόνα της Βαρκελώνης.

Επιπλέον ο Lázaro Rosa-Violán έχει αναπτύξει έναν εσωτερικό σχεδιασμό που δημιουργεί έναν φιλόξενο και δυναμικό χώρο με τη χρήση υλικών υψηλής ποιότητας και ευρείας γκάμας φωτεινών, κορεσμένων χρωμάτων. Το φως της Βαρκελώνης θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του εσωτερικού, ενισχύοντας την εμπειρία του επισκέπτη.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης