Του Λουκά Παπαλάμπρου

Ολοένα και μεγαλύτερα βήματα προόδου κάνει η κορεατική αυτοκινητοβιομηχανία, εμπλουτίζοντας την γκάμα με μοντέλα που διακρίνονται για την ελκυστική σχεδίαση, τις προηγμένες τεχνολογίες και τις καινοτομίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην έκθεση της Γενεύης, η Ssangyong παρουσίασε ένα πρωτότυπο SUV, το οποίο αναμένεται να περάσει σύντομα στην παραγωγή. Το ΧAV-L χαρακτηρίζεται από την εταιρεία ως ένα αρρενωπό, αυθεντικό και σκληροτράχηλο όχημα ελευθέρου χρόνου, καλύπτοντας κάθε απαίτηση των επιβατών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανήκει στα μεσαία SUV, διαθέτει επτά «έξυπνες» θέσεις που συμπτύσσονται και μετακινούνται για τη μέγιστη αξιοποίηση των διαθέσιμων χώρων, σύγχρονη αισθητική, έξυπνα συστήματα επικοινωνίας που επιτρέπουν ελεύθερη επικοινωνία των επιβατών μεταξύ τους. Εξοπλίζεται με τις πιο προηγμένες τεχνολογίες και όλα τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού. Τη διαφορά κάνει ο κεντρικά τοποθετημένος αερόσακος ανάμεσα στους επιβάτες, τον οποίο βλέπουμε για πρώτη φορά.

Φυσικά, το πρωτότυπο XAV-L προσφέρει ένα πλήρως δικτυωμένο περιβάλλον, διαθέτοντας οθόνη αφής 10,25 ιντσών για τη χρήση του συστήματος infotainment, ενώ το wi-fi hotspot επιτρέπει σε όλους τους επιβάτες να χρησιμοποιούν τις συσκευές τους μέσω μιας απλής σύνδεσης διαδικτύου. Παράλληλα, οι λειτουργίες των συστημάτων πλοήγησης, κλιματισμού και πολυμέσων, ελέγχονται μέσω σχετικής εφαρμογής σε smartphone. Τέλος, χάρη στο Link to Home IOT (Internet of Things) οι επιβάτες έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν με το σπίτι τους και να χειρίζονται, εξ αποστάσεως, οικιακό εξοπλισμό, όπως τις κάμερες ασφαλείας, τον συναγερμό ή τον κλιματισμό.

Σε ό,τι αφορά στους κινητήρες, το XAV-L τροφοδοτείται από έναν κινητήρα βενζίνης 1.5 Turbo απόδοσης 163 ίππων και έναν 1.6 diesel με 135 ίππους. Αμφότεροι συνδυάζονται με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων και καλύπτουν τις προδιαγραφές Euro6.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης