Τα αυτοκίνητα κατηγορίας sportcar και ειδικά οι κορυφαίες εκδόσεις, όπως η Porsche 911 Turbo S για παράδειγμα, έχουν σχεδιαστεί για υψηλές επιδόσεις στην άσφαλτο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το στήσιμο των καθαρόαιμων σπορ οχημάτων είναι ξεκάθαρα «πιστάδικο», έχοντας χαμηλό κέντρο βάρους και μεγάλα ελαστικά. Στόχος είναι να προσφέρουν στον οδηγό μοναδικές στιγμές απόλαυσης στον δρόμο, επιταχύνοντας και στρίβοντας με εκπληκτικούς ρυθμούς.

Βέβαια, αν το αυτοκίνητο διαθέτει προηγμένο σύστημα τετρακίνησης και το εφοδιάσεις με τα κατάλληλα ελαστικά, τότε όλα είναι δυνατά. Για να το αποδείξει, η Porsche έδωσε σε έναν επαγγελματία οδηγό την πανίσχυρη 911 Turbo S και του ζήτησε να προσπαθήσει να ανέβει στην κορυφή μιας πίστας του σκι, στο χιονοδρομικό κέντρο Glenshee της Σκωτίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά το βαθύ χιόνι, το γερμανικό sportcar των 580 ίππων δεν φαίνεται να δυσκολεύεται ιδιαίτερα, με τα χειμερινά ελαστικά να βρίσκουν πρόσφυση και το εξελιγμένο σύστημα μετάδοσης PTM να λειτουργεί άψογα, κατανέμοντας αναλόγως τη ροπή στους δύο άξονες.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης