Αναβαθμίζει όλη την γκάμα η Jaguar Land Rover

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 8 Αυγούστου 2018, 08:00
Αναβαθμίζει όλη την γκάμα η Jaguar Land Rover

Στην αντικατάσταση των υπαρχόντων μοντέλων και στη δημιουργία 99 νέων εκδόσεων, θα προχωρήσει η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία μέχρι το 2024.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Jaguar Land Rover, όλη η γκάμα θα αναβαθμιστεί πλήρως την επόμενη εξαετία, ενώ σημαντικές αλλαγές θα γίνουν και στο πεδίο των κινητήρων. Το πρώτο μοντέλο που θα ανανεωθεί είναι το Evoque, με την επόμενη γενιά να περιλαμβάνει και plug-in hybrid έκδοση.

Θα ακολουθήσει το νέο Defender, σειρά θα πάρει το ολοκαίνουργιο Road Rover και μετά τα Range Rover, Range Rover Sport και Range Rover Allroad. Όσον αφορά στη Jaguar, το ενδιαφέρον εστιάζεται στο J-Pace.

Τα μικρότερα μοντέλα θα βασίζονται στην αρθρωτή πλατφόρμα PTA (Premium Transverse Architecture) και τα μεγαλύτερα στην αλουμινένια MLA (Modular Longitudinal Architecture). Αμφότερες, θα μπορούν να υποστηρίζουν υβριδικά σύνολα, κινητήρες εσωτερικής καύσης και ηλεκτροκινητήρες.

Οι diesel κινητήρες της σειράς Ingenium θα είναι πιο καθαροί και φιλικοί προς το περιβάλλον, ενώ οι V8 θα αντικατασταθούν από νέα, πιο αποδοτικά μοτέρ που ενσωματώνουν ηλεκτρικά turbo.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 8 Αυγούστου 2018, 08:00