Η Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις Τεχνικές Εκδόσεις αλλά και τον τρόπο με τον οποίο ο εκδότης Κώστας Καββαθάς προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους πρώην συνεργάτες του.

Διαβάστε παρακάτω όλη την επιστολή:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γνωστοποιούμε επιστολή εργαζομένων στις Τεχνικές Εκδόσεις ΑΕ, προς τον κ. Καββαθά, Εκτελεστικό Πρόεδρο στο Δ.Σ. των Τεχνικών Εκδόσεων, σε απάντηση δημοσιευμάτων του ενάντια στους επί μήνες δοκιμαζόμενους κι απλήρωτους συναδέλφους μας.

Συγκεκριμένα, εδώ και ένα χρόνο, μετά από αλλεπάλληλες περικοπές θέσεων, απολύσεων συναδέλφων, επιβολή εκ περιτροπής εργασίας και δραματικές μειώσεις μισθών στους εναπομείναντες εργαζόμενους, οι οποίοι, παρά την πίκρα και την αγωνία για το αύριο, εργάζονταν κανονικά και με προσωπικό κόστος φροντίζοντας για την ομαλή έκδοση των περιοδικών των Τεχνικών Εκδόσεων, ο κ. Καββαθάς και το Δ.Σ. της εταιρείας αποφασίζει αιφνιδιαστικά τη βίαιη αναστολή έκδοσης των περιοδικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κι αυτό χωρίς καμία αναγνώριση στις πολύμηνες θυσίες των εργαζομένων που δέχτηκαν να «βάλουν πλάτη» για άλλη μια φορά για να ορθοποδήσει η εταιρεία, κι επιπλέον χωρίς ο κ. Καββαθάς να έχει ρισκάρει το παραμικρό ως υποστήριξη για την ίδια την επιχείρησή του, απαιτώντας παράλληλα πλήρη υποταγή των εργαζομένων και απόσυρση από τη δικαστική διεκδίκηση των δεδουλευμένων τους, ώστε  – ακόμα πιο σημαντικό – να πάψει και η ισχύς της προσωρινής διαταγής για απαγόρευση μεταβολής των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας.

Είναι ίδιον της εργοδοσίας, ιδίως στους καιρούς των μνημονίων, να ονοματίζει τις καταστάσεις με τον δικό της στυγνό και μονόπλευρο τρόπο. Όταν όμως αυτές αφορούν σε προσωπικές θυσίες των εργαζομένων και εξόφθαλμη εκμετάλλευσή τους, τη στιγμή που η ίδια η εργοδοσία ανενδοίαστα και συστηματικά «σαμποτάρει» τη βιωσιμότητα και το μέλλον της εταιρείας, κατηγορώντας ταυτόχρονα γι’ αυτό τους δοκιμαζόμενους εργαζομένους της, τους ανθρώπους που μέχρι σήμερα ,παρά την απογοήτευση και την αγωνία για το αύριο, επέλεγαν πάντα τον σεβασμό προς όλη αυτήν την κοινή πορεία των Τεχνικών εκδόσεων, τότε μιλάμε για ένα ανελέητο «κυνήγι μαγισσών» που έχει στόχο να εξοντώσει και να ρίξει ευθύνες στους εργαζόμενους που απλά προσπαθούν να διαφυλάξουν τα δικαιώματά τους, να διεκδικήσουν τη δουλειά, τα δεδουλευμένα τους, την ίδια τους την ατομική και εργασιακή αξιοπρέπεια.

Το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ:
Υπογραμμίζει ότι βρίσκεται στο πλευρό των δοκιμαζόμενων συναδέλφων και με κάθε νόμιμο συνδικαλιστικό και νομικό τρόπο θα υπερασπιστεί τα εργασιακά και μισθολογικά τους δικαιώματα. Δηλώνει για άλλη μια φορά ότι μόνο με ενότητα και αλληλεγγύη θα σπάσει η εργοδοτική τρομοκρατία.

 

Διαβάστε επίσης: Οι εργαζόμενοι ξεγύμνωσαν τον Κώστα Καββαθά
 

Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης