Σε ακόμη μία ανάκληση αυτοκινήτων προχωρά η Toyota λόγω των ελαττωματικών αερόσακων της ιαπωνικής κατασκευάστριας εταιρείας Takata.

Όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, η εταιρεία Toyota Ελλάς A.B.E.E. εκτελεί πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου στα μοντέλα Corolla και Auris, σε συνεργασία με το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας. Η ανάκληση αφορά σε 7.437 οχήματα, παραγωγής από τον Ιανουάριο 2010 έως τον Νοέμβριο 2012.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα εμπλεκόμενα οχήματα είναι εξοπλισμένα με πυροκροτητές αερόσακου συνοδηγού που χρησιμοποιούν ως προωθητικό σταθεροποιημένο νιτρικό αμμώνιο χωρίς παράγοντες κατακράτησης υγρασίας. Σύμφωνα με αναφορές του κατασκευαστή (ΤΑΚΑΤΑ), υπάρχει ενδεχόμενο ελαττωματικής συμπεριφοράς, σχετιζόμενη με την ασφάλεια οχημάτων, σε περίπτωση αλλοίωσης του προωθητικού υλικού.

Η αλλοίωση του προωθητικού υλικού μπορεί να προέλθει από παρατεταμένη παραμονή σε συνθήκες υψηλής σχετικής υγρασίας, υψηλής θερμοκρασίας ή συνεχείς θερμοκρασιακές διακυμάνσεις σε περιβάλλον υψηλών θερμοκρασιών. Η ενεργοποίηση πυροκροτητή νιτρικού αμμωνίου χωρίς παράγοντες κατακράτησης υγρασίας και αλλοιωμένο προωθητικό μπορεί να προκαλέσει ρήξη του πυροκροτητή. Η ρήξη του πυροκροτητή μπορεί να προκαλέσει την εκτόξευση μεταλλικών θραυσμάτων στο εσωτερικό του οχήματος και πιθανό τραυματισμό.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων Toyota σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει o σχετικός έλεγχος / αντικατάσταση του αερόσακου συνοδηγού, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την Toyota Ελλάς – Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 210 2808222 (ώρες λειτουργίας από 09.00 έως 17.00).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης