Στην ανάκληση των μοντέλων Auris, Corolla, Prius και Lexus CT200, προχωρά η Toyota Ελλάς A.B.E.E., σε συνεργασία με το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της ∆ιεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας.

Πρόκειται για προληπτική επισκευή, η οποία αφορά 6.263 οχήματα Toyota Auris, Corolla, Prius, παραγωγής από το 2006 έως το 2015 και 268 οχήματα Lexus CT200, παραγωγής από το 2010 έως το 2015. Τα εμπλεκόμενα αυτοκίνητα είναι εφοδιασμένα με μονάδα ελέγχου εκπεμπόμενων αναθυμιάσεων καυσίμου, συναρμολογημένη εντός του ντεπόζιτου βενζίνης. Στην άκρη του καναλιού διοχέτευσης των αναθυμιάσεων υπάρχει πιθανότητα να αναπτυχθεί ρωγμή λόγω λανθασμένου σχήματος του καναλιού στο συγκεκριμένο σημείο. Σε αυτή τη περίπτωση, υπάρχει η πιθανότητα η ρωγμή να επιδεινωθεί με τη πάροδο του χρόνου έχοντας σαν αποτέλεσμα την διαρροή καυσίμου στην περίπτωση που το όχημα έχει γεμάτο ρεζερβουάρ. Η ύπαρξη καυσίμου ή ατμών καυσίμου, σε συνδυασμό με τη παρουσία κάποιας πηγής ανάφλεξης, θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω επιστολής, προκειμένου να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων Toyota και Lexus σε όλη την Ελλάδα, ώστε να γίνει η σχετική αντικατάσταση βάσης δοχείου αναρρόφησης καυσίμου, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την Τoyota Ελλάς – Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 210 2808222 (ώρες λειτουργίας από 09.00 πμ έως 05:00 μμ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης