Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Alfa Romeo Giulia είναι ένα πανέμορφο ιταλικό σεντάν το οποίο δεν «μένει» μόνο στην εμφάνιση. Η έκδοση Quadrifoglio έρχεται με δυναμικά στοιχεία για να υποστηρίξει και το σπορ στοιχείο του αυτοκινήτου και το καλύτερο μέρος να την απολαύσει κανείς είναι η Autobahn.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Alfa Romeo Quadrifoglio είναι ένα πραγματικό σπορ σεντάν. Με κινητήρα V6 twin-turbo 2,9 λίτρων 503 ίππων, μπορεί να επιταχύνει από 0 στα 100 χιλιόμετρα την ώρα σε μόλις 3,9 δευτερόλεπτα. Αυτός ο κινητήρας παράγει 600 Nm ροπής, που στέλνεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου οκτώ ταχυτήτων.
Αλλά ίσως το κύριο σημείο για το οποίο πρέπει να μιλήσουμε σε σχέση με το βίντεο είναι η τελική ταχύτητα. Η Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio έχει τελική ταχύτητα 307χλμ./ώρα, καθιστώντας την οδήγηση σε ανοιχτό δρόμο συναρπαστική. Ωστόσο, ο οδηγός στο παραπάνω βίντεο δεν κατάφερε να επιτύχει την εν λόγω ταχύτητα στα απεριόριστα τμήματα της Autobahn. Έφτασε μόνο τα 278λμ./ώρα, κάτι που ήταν λίγο σύντομο αλλά και πάλι εντυπωσιακό κατόρθωμα.

Η Giulia Quadrifoglio αποδεικνύει ότι έχει την ταχύτητα και τη δύναμη να ανταγωνιστεί άλλα πολυτελή σπορ αυτοκίνητα της αγοράς, όπως η BMW M3 και η Mercedes-AMG C63S. Το μέλλον της Alfa Romeo Giulia είναι αβέβαιο, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία δεν έχει ανακοινώσει συγκεκριμένα σχέδια για την επόμενη γενιά του οχήματος. Ωστόσο, η μετατροπή του σε υβριδικό όχημα θα μπορούσε να απορριφθεί, καθώς ο επικεφαλής προϊόντων της Alfa Romeo, Daniel Guzzafame, είπε ότι τα μοντέλα επόμενης γενιάς που θα φτάσουν αργότερα αυτή τη δεκαετία θα έχουν «πιθανότατα» ένα αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης