Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Το compact crossover της γερμανικής φίρμας απέκτησε τη νέα μάσκα «Opel Vizor», εμπλουτίστηκε με νέα στοιχεία εξοπλισμού, βελτιώθηκε στα βασικά μηχανικά μέρη και προσφέρεται σε έκδοση GS Line.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλήρως ανανεωμένο, το Crossland εντυπωσιάζει με το νέο του «πρόσωπο», το οποίο είδαμε για πρώτη φορά στο καινούριο Mokka. Το αμάξωμα έχει αλλάξει σε πολύ μεγάλο βαθμό από πλευράς αισθητικής, περιλαμβάνοντας νέο εμπρός τμήμα, προβολείς, ποδιές, ζάντες, γυαλιστερή μαύρη πίσω πόρτα και διχρωμίες.

Τη διαφορά κάνει η σπορ έκδοση GS Line με τις μαύρες ζάντες 17 ιντσών, τη μαύρη οροφή, τα LED φώτα και τα χρωμιωμένα προστατευτικά στους προφυλακτήρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο εσωτερικό οι αλλαγές είναι ελάχιστες, με το αυτοκίνητο να διακρίνεται για την κορυφαία ευελιξία, τα ανεξάρτητα συρόμενα και ανακλινόμενα πίσω καθίσματα, τον μεγάλο χώρο αποσκευών και τα εργονομικά εμπρός καθίσματα AGR. Φυσικά δεν λείπουν οι λειτουργίες συνδεσιμότητας και ψυχαγωγίας, η οθόνη αφής, η υποδοχή για ασύρματη επαγωγική φόρτιση των smartphones και το LIVE Navigation2 με ενημέρωση κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο και πληροφορίες για τις τρέχουσες τιμές καυσίμου.

Για τη βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς του αυτοκινήτου, οι μηχανικοί της Opel τοποθέτησαν νέα ελατήρια και αμορτισέρ στην ανάρτηση, ρύθμισαν εκ νέου το σύστημα διεύθυνσης κα το πλαίσιο. Επίσης πρόσθεσαν στον εξοπλισμό το προσαρμοζόμενο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης «IntelliGrip» με τα πέντε προγράμματα (Normal/On-road, Snow/Χιόνι, Mud/Λάσπη, Sand/Άμμος και ESP Off).

Όσον αφορά στους κινητήρες, υπάρχουν οι γνωστοί 1.2 Turbo βενζίνης απόδοσης 83, 110 και 130 ίππων και 1.500 diesel με τους 110 και 120 ίππους.

Για την άνεση και την ασφάλεια των κατόχων, η Opel εμπλούτισε το Crossland με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες, όπως τους προσαρμοζόμενους προβολείς «Adaptive full-LED», το «Head Up display», το «Forward collision alert» με ανίχνευση πεζών και αυτόματο φρενάρισμα, την πανοραμική κάμερα «Panorama Rear View Camera», την ειδοποίηση αλλαγής λωρίδας «Lane Departure Warning», το αυτόματο παρκάρισμα «Automatic Park Assist» και πολλά ακόμη.

Οι παραγγελίες για το ανανεωμένο Crossland θα ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα. Το αυτοκίνητο αναμένεται στις εκθέσεις των επίσημων αντιπροσώπων της Opel, στις αρχές του 2021.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης