Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης του γαλλικού ομίλου, την οποία είχε προαναγγείλει ο επικεφαλής του Group, Luca de Meo, η Renault Sport μετονομάζεται σε Alpine Cars. Η αλλαγή ονόματος ισχύει από την 1η Μαΐου 2021

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Alpine Cars θα είναι υπεύθυνη για την εξέλιξη των σπορ κατασκευών του Renault Group, αλλά και για την τεχνική υποστήριξη των πελατών της πρώην πλέον Renault Sport σε όλο τον κόσμο.

Παράλληλα, ο γαλλικός όμιλος ανακοίνωσε ότι τα επόμενα μοντέλα της γκάμας της Alpine θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητα. Το πρώτο από αυτά λογικά θα είναι η έκδοση επιδόσεων του μελλοντικού Megane, το οποίο θα προσφέρεται με τεχνολογία EV.

Όπως δήλωσε ο CEO της Alpine Cars, Laurent Rossi, στόχος είναι να δημιουργήσουν μια premium σπορ μάρκα που θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας και της τεχνολογίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με απλά λόγια, τα καθαρόαιμα σπορ αυτοκίνητα, όπως τα Megane RS και Trophy-R καταργούνται και τη θέση τους θα πάρουν νέας φιλοσοφίας οχήματα, επίσης υψηλών επιδόσεων αλλά με ηλεκτρικά μοτέρ, προκειμένου να είναι φιλικά προς το περιβάλλον.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Renault Megane

Κόφτης στα 180 χλμ./ώρα σε όλα τα Renault και Dacia

Μόλις 110 MV Agusta Alpine θα κατασκευαστούν

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης