Αλλαγές στην ηγεσία της KIA

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020, 13:50
Αλλαγές στην ηγεσία της KIA

Η κορεατική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι από την Τετάρτη 1η Απριλίου, ο μέχρι πρότινος επικεφαλής του Τμήματος Παγκόσμιων Επιχειρήσεων, Ho-sung Song, προάγεται σε πρόεδρο της εταιρείας.

Ο 57χρονος θα ηγηθεί στη μετάβαση της KIA Motors στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης, της συνδεσιμότητας και της αυτόνομης οδήγησης.

Είναι αυτός που θα αναλάβει να φέρεις εις πέρας το στρατηγικό πλάνο «Plan S», το οποίο στοχεύει στην καθιέρωση της μάρκας ως ηγέτη της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της KIA επέλεξε τον Song για πρόεδρο λόγω της πολύ μεγάλης εμπειρίας του σε όλους τους τομείς της βιομηχανίας αυτοκινήτου και κυρίως στις διεθνείς δραστηριότητες. Γνωρίζει άριστα την αγορά της Ευρώπης, καθώς ήταν πρόεδρος της KIA Europe, αλλά και της KIA Γαλλίας.

Παράλληλα, ο Jochen Paesen αναλαμβάνει χρήση αντιπροέδρου του Interior Design Group της εταιρείας.

Έχει μετακομίσει ήδη στη Namyang της Κορέας, όπου βρίσκεται το Παγκόσμιο Κέντρο Σχεδιασμού της KIA, και στόχος του είναι δημιουργήσει το επόμενης γενιάς εσωτερικό των συμβατικών και ηλεκτρικών μοντέλων της φίρμας.

Ο Paesen έχει αναλάβει πολύ μεγάλα projects στον χώρο, καθώς ήταν επικεφαλής εσωτερικού σχεδιασμού της BMW στη σειρά i, διευθυντής σχεδιασμού της NIO, ενώ παλαιότερα είχε εργαστεί και για τη Volkswagen.  

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020, 14:58