Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Περισσότεροι από 30 ιδιοκτήτες μεγάλων SUV σε πόλη του Καναδά ξύπνησαν και βρήκαν τα λάστιχα των αυτοκινήτων τους ξεφούσκωτα, με την αστυνομία να αναφέρει πως υπεύθυνη είναι η οργάνωση με την ονομασία «Tyre Extinguishers». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συγκεκριμένη ομάδα ακτιβιστών ανέλαβε και επίσημα την ευθύνη για το συγκεκριμένο συμβάν στέλνοντας επιστολή στα τοπικά μέσα, αναφέροντας πως ξεφούσκωσε τα ελαστικά σε πάνω από 60 μεγάλα και ρυπογόνα όπως τα χαρακτήρισαν SUV. 

Δεν προχώρησαν σε άλλες ζημιές των οχημάτων, αφήνοντας μονάχα ένα φυλλάδιο στο παρμπρίζ λέγοντας πως τα SUV ρυπαίνουν δυσανάλογα πολύ το περιβάλλον. Η οργάνωση αυτή έχει υποστηρικτές τόσο στην Βρετανία όσο και στη Βόρεια Αμερική όπου έχουν σημειωθεί ανάλογες περιπτώσεις ξεφουσκώματος ελαστικών. Συνολικά σε πάνω από 10 χώρες έχουν αναφερθεί παρόμοια περιστατικά, με το φυλλάδιο στο παρμπρίζ να αναφέρει

«Δεν θα πρέπει να έχεις καμία δυσκολία να κυκλοφορήσεις χωρίς το SUV σου. Υπάρχει το περπάτημα, το ποδήλατο και τα ΜΜΜ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επικαλούμενη την κλιματική κρίση, η συγκεκριμένη ομάδα έχει ξεχωρίσει τα SUV, τα οποία  επικρίθηκαν από τα Ηνωμένα Έθνη για τον αντίκτυπό τους στον πλανήτη. Η ομάδα στοχεύει επίσης τα μεγάλα οχήματα για τον πρόσθετο κίνδυνο τους για άλλους χρήστες του δρόμου, όπως πεζούς και ποδηλάτες λόγω του όγκου τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης