Του Λουκά Παπαλάμπρου

Η ώρα του απόλυτου υπερ-αυτοκινήτου πλησιάζει. Aston Martin και Red Bull Racing ολοκληρώνουν τις δοκιμές της πολυαναμενόμενης Valkyrie και πλέον το μόνο που απομένει είναι να ανακοινωθεί το ντεμπούτο της έκδοσης παραγωγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εξωτικό όχημα που σχεδίασαν οι Andrian Newey και Marek Reichman θα πατήσει τους τροχούς του στην άσφαλτο το 2019. Θα παραχθεί σε μόλις 150 μονάδες και η τιμή του υπολογίζεται μεταξύ 2,5 και 3,5 εκατομμυρίων ευρώ. Όπως είναι φυσικό, οι τυχεροί ιδιοκτήτες έχουν ήδη επιλεγεί, με την προκαταβολή που έδωσαν να ανέρχεται στο ποσό των 585.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Valkyrie συνδυάζει τις ακραίες επιδόσεις με τη νομιμότητα ενός road-legal supercar, είναι κατασκευασμένη από ανθρακονήματα κι άλλα εξωτικά υλικά, διαθέτει πρωτοποριακά συστήματα ανάρτησης και μετάδοσης, αναπτυγμένα από το αγωνιστικό τμήμα της RBR, με την αναλογία κιλών ανά ίππο να είναι στο εκπληκτικό 1:1.

Φέρει έναν V12 6.3 λίτρων κινητήρα της Cosworth, με την απόδοση να αγγίζει τους 1.145 ίππους και σύστημα ανάκτησης της ενέργειας που προέρχεται από την F1. Η Valkyrie θα είναι το ισχυρότερο ατμοσφαιρικό αυτοκίνητο δρόμου και μπορεί να γυρίσει στην πίστα του Silverstone πιο γρήγορα από μονοθέσιο.

O επικεφαλής της Aston Martin, Andy Palmer, ανέβασε στο twitter ένα video με εικόνα του αυτοκινήτου και το απερίγραπτο «ουρλιαχτό» του V12 κινητήρα, γράφοντας από κάτω: «Ο ήχος της μεγάλης βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας».  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης