Αυθεντική ατμόσφαιρα, καθαρή αναπνοή, ασυμβίβαστη ισχύ, αγνός ήχος, συναίσθημα, ορμή και ενέργεια. Ο V12 6,5 λίτρων ατμοσφαιρικός κινητήρας του hypercar της Aston Martin αποτελεί πρελούδιο της έντασης και της δύναμης του απόλυτου μηχανήματος οδήγησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η βρετανική φίρμα ανακοίνωσε τα πρώτα στοιχεία του πανίσχυρου μοτέρ της Valkyrie, του εξωτικού οχήματος που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη Red Bull Racing. Ο κινητήρας είναι προϊόν της Cosworth και εξελίχθηκε αποκλειστικά για το υπερ-αυτοκίνητο της Aston Martin.

Έχει περιεχόμενη γωνία 65 μοιρών, αποδίδει 1.014 ίππους στις 10.500 σ.α.λ. και 740 Nm ροπής στις 7.000 σ.α.λ, με το όριο περιστροφής να αγγίζει το εκπληκτικό νούμερο των 11.100 σ.α.λ. Φυσικά, δεν λείπει το υβριδικό σύστημα KERS, με το βάρος όλου του συνόλου να περιορίζεται στα 206 κιλά χάρη στη χρήση προηγμένων υλικών.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι 150 τυχεροί κάτοχοι της Valkyrie θα πρέπει να αλλάζουν λάδια στον κινητήρα ανά 6.000 χιλιόμετρα, με τη διάρκεια ζωής του μοτέρ να υπολογίζεται στα 100.000 χλμ., δηλαδή τα διπλάσια σε σχέση με το αντίστοιχο σύνολο της Mercedes-AMG Project One.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης