Του Λουκά Παπαλάμπρου

Πρόκειται για δύο από τα πιο εντυπωσιακά αυτοκίνητα της αγοράς. Δύο απολαυστικά τετράτροχα με εξαιρετική οδική συμπεριφορά και εκπληκτικό design.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τις Giulia και Stelvio έχουν γραφτεί χιλιάδες λέξεις. Κυρίως για το στήσιμό τους, το «κοφτερό» τιμόνι, τον οδηγοκεντρικό χαρακτήρα, την τέλεια κατανομή βάρους, την άψογη θέση οδήγησης και τον εμπνευσμένο σχεδιασμό τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, έχει υπάρξει και κριτική, καθώς αμφότερα υπολείπονται σε εργονομία και πρακτικότητα σε σχέση με τον premium ανταγωνισμό. Προκειμένου να διορθώσει τα όποια θέματα, η Alfa Romeo προχώρησε στην ουσιαστική αναβάθμισή τους, τοποθετώντας μεγαλύτερους και πιο πρακτικούς αποθηκευτικούς χώρους, θέση για την ασύρματη φόρτιση του κινητού τηλεφώνου και νέο σύστημα πολυμέσων, πιο φιλικό προς τον χρήστη. 

Στο κέντρο του πίνακα οργάνων βρίσκεται η μεγαλύτερη οθόνη TFT 7 ιντσών και στην κονσόλα η οθόνη αφής 8,8”, μέσω της οποίας ο οδηγός μπορεί να ρυθμίσει το σύστημα D.N.A. και όλες τις λειτουργίες.

Επίσης, εμπλουτίστηκε ο εξοπλισμός τους με μία σειρά προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης ADAS (Advanced Driver Assistance Systems), όπως την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 2, τη διατήρηση πορείας «Lane Keeping Assist», το σύστημα παρακολούθησης τυφλής γωνίας «Active Blind Spot Assist», το ενεργό Cruise Control, τα συστήματα υποβοήθησης σε συνθήκες μποτιλιαρίσματος «Traffic Jam Assist and Highway Assist» και το σύστημα επαγρύπνησης του οδηγού «Driver Attention Assist».

Φυσικά, οι Ιταλοί δεν θα μπορούσαν να μην αναδείξουν το γοητευτικό στυλ τους, διακοσμώντας τη βάση του μοχλού ταχυτήτων με το λογότυπο της ιταλικής σημαίας.

Μηχανικά δεν υπάρχουν αλλαγές, με τους γνωστούς κινητήρες βενζίνης και diesel να παραμένουν ως έχουν.
Διαθέσιμα είναι και τα πακέτα υπηρεσιών «My Assistant», «My Remote», «My Car», «My Navigation», «My Wi-Fi», «My Theft Assistance» και «My Fleet Manager».

Οι ανανεωμένες Giulia και Stelvio θα λανσαριστούν στη χώρα μας τον Ιανουάριο του 2020. 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης