Του Λουκά Παπαλάμπρου

Στα τέλη του έτους αναμένεται να ανοίξουν τα βιβλία παραγγελιών για την ανανεωμένη εκδοχή του Leon, με τις παραδόσεις στους πελάτες να ξεκινούν στις αρχές του 2017.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δημοφιλές hatchback φρεσκαρίστηκε σε όλα τα σημεία, προκειμένου να συνεχίσει δυναμικά την εμπορική του πορεία. Φέρει ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, νέα γρίλια στη μάσκα, νέα φώτα τα οποία είναι διαθέσιμα προαιρετικά και με τεχνολογία full LED, νέους προβολείς ομίχλης, ζάντες και χρώματα. Φυσικά, συνεχίζει με τρία αμαξώματα (πεντάθυρο, τρίθυρο και station ST).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο εσωτερικό, δεσπόζει η καινούργια οθόνης αφής 8 ιντσών του συστήματος πολυμέσων, μέσω της οποίας ο οδηγός μπορεί να χειριστεί όλες τις λειτουργίες του αυτοκινήτου. Η καμπίνα δείχνει πιο ποιοτική χάρη στις νέες επενδύσεις και τα υλικά, με την εργονομία να έχει βελτιωθεί σημαντικά. Ο εξοπλισμός είναι πλήρης, περιλαμβάνοντας όλα τα συστήματα άνεσης και ασφάλειας, όπως τα Traffic Jam Assist, Lane Assist, Adaptive Cruise Control και Connectivity Box με δυνατότητα ασύρματης φόρτισης του smartphone.

Όσον αφορά στις εξοπλιστικές εκδόσεις, εκτός από τις γνωστές Reference, Style και FR, υπάρχει και η νέα Xcellence, διαθέτοντας επιπλέον διακοσμητικά, νέου σχεδιασμού μαρσπιέ, φωτισμό LED στην καμπίνα και σύστημα keyless. Στο πακέτο υποβοήθησης του οδηγού, υπάρχει ακόμα το σύστημα στάθμευσης χωρίς την εμπλοκή του χρήστη και το φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης.

Στους κινητήρες συναντάμε τον τρικύλινδρο 1.0 turbo των 115 ίππων και τον 1.6 TDI απόδοσης 115 ίππων. Ο απλός 1.6 diesel με τους 90 ίππους συνεχίζει την πορεία του, όπως και ο 2.0 TDI των 184 ίππων. Το Leon ST 4Drive με τον δίλιτρο πετρελαιοκινητήρα των 150 ίππων θα συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο DSG7, ενώ ο 1.4 TSI απόδοσης 150 ίππων διαθέτει τεχνολογία απενεργοποίησης των μισών κυλίνδρων.  

 

Η Seat δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο, κάτι που αναμένεται να συμβεί σύντομα. Όσο για την κορυφαία έκδοση Leon Cupra, το μόνο που ανέφερε ήταν πως «υποσχόμαστε πολλές εκπλήξεις».  

Δείτε εδώ όλη την γκάμα Seat

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης