Την κορυφαία πετρελαιοκίνητη έκδοση του Q5 με την ονομασία Plus και επιδόσεις που συγκρίνονται με τα sportcars, παρουσίασε η γερμανική φίρμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αναβαθμισμένο SQ5 TDI τροφοδοτείται από τον 3.0 V6 TDI κινητήρα, ο οποίος αποδίδει πλέον 340 ίππους 700 Nm ροπής. Επιταχύνει στα 0-100 σε μόλις 5,1 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα.

Παρά τις εκρηκτικές επιδόσεις, η μέση κατανάλωση καυσίμου είναι μόλις 6,6 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές ρύπων στα 174 γρ/χλμ. Η κίνηση μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς μέσω του συστήματος τετρακίνησης quattro, ενώ για πρώτη φορά έχει τοποθετηθεί στο μοντέλο σπορ διαφορικό στον πίσω άξονα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από αισθητικής πλευράς, ξεχωρίζουν οι τεράστιες ζάντες 21 ιντσών της Audi Sport, το γυαλιστερό μαύρο χρώμα σε καθρέπτες, χειρολαβές, πίσω πτέρυγα και διαχύτη, καθώς και οι νέες διπλές απολήξεις της εξάτμισης.

Στην καμπίνα τη διαφορά κάνουν οι δερμάτινες επενδύσεις Nappa, τα σπορ καθίσματα και τα αλουμινένια διακοσμητικά. Για τους πιο απαιτητικούς υπάρχει το πακέτο «Audi exclusive selection macaw blue». Θα παραχθεί σε μόλις 100 μονάδες και περιλαμβάνει αποκλειστικό μπλε χρώμα στο εξωτερικό αμάξωμα, μαύρες-αλουμινένιες λεπτομέρειες στο εσωτερικό και δερμάτινα καθίσματα, μοχλό ταχυτήτων και πατάκια με μπλε ραφές.

Η τιμή του Audi SQ5 TDI Plus ορίστηκε στη Γερμανία στα 67.700 ευρώ, με το πακέτο  exclusive selection macaw blue να κοστίζει επιπλέον 12.000 ευρώ.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης