Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου έχει μείνει «ακέφαλη». Η παραίτηση του Louis Camilleri από τη θέση του CEO στον όμιλο Ferrari και κατ΄επέκταση από την ηγεσία της ομάδας της F1 έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κορυφαία θέση στον χώρο των τεσσάρων τροχών. Ο 65χρονος Camilleri δεν έκανε την παραμικρή αναφορά στον λόγο που τον οδήγησε σε αυτή την απόφαση. Όπως έγινε γνωστό όμως, προσβλήθηκε από τον Covid-19, παρέμεινε αρκετό καιρό στο νοσοκομείο με βαριά συμπτώματα και τώρα αναρρώνει.

Ο οργανισμός του καταπονήθηκε αρκετά και γι΄ αυτό αποφάσισε να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του με την οικογένειά του, μακριά από σκοτούρες, δουλειές και ταξίδια. Εξάλλου έχει εξασφαλίσει οικονομικά ακόμη και τα δισέγγονά του. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ferrari θα συνεδριάσει άμεσα προκειμένου να βρεθεί ο αντικαταστάτης του. Σύμφωνα με κορυφαία Μέσα, όπως το έγκυρο «Automotive News Europe», ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Fiat Chrysler Automobiles, Mike Manley, είναι αυτός που έχει τον πρώτο λόγο για να αναλάβει τα ηνία της διασημότερης μάρκας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αριστερά ο Manley και δεξιά ο Elkann

Στο τραπέζι του Δ.Σ. το οποίο ηγούνταν ο πρόεδρος της Ferrari και του FCA Group, John Elkann, έπεσαν δύο ακόμα ονόματα. Αυτά του πρώην CEO της Lamborghini, Stefano Domenicali, και του COO της Maserati, Davide Grasso.

Ποιος τελικά θα πάρει τη θέση του Camilleri θα το μάθουμε πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης