Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Όμορφο, σύγχρονο, ευρύχωρο και αποδοτικό. Αυτά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του ολοκαίνουριου Megane E-Tech Electric, του αμιγώς ηλεκτροκίνητου hatchback που αναμένεται να λανσαριστεί στις αγορές μέσα στο 2022.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο θυμίζει περισσότερο crossover και λιγότερο κλασικό hatch. Το αμάξωμα είναι άκρως δυναμικό, με μυώδεις γραμμές, αυξημένο ύψος και μεγάλες ζάντες 18 έως 20 ιντσών. Χάρη στα 4,21 μέτρα μήκους και το μεταξόνιο των 2,7μ., προσφέρει εξαιρετικούς χώρους στο εσωτερικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν πλησιάζει ο ιδιοκτήτης στο όχημα ή οι επιβάτες, οι χειρολαβές των θυρών εκτείνονται αυτόματα. Η καμπίνα είναι σαφώς πιο premium, με ανώτερης ποιότητας υλικά, τα οποία είναι σε πολύ μεγάλο ποσοστό ανακυκλώσιμα να καλύπτουν τις επιφάνειες. Η τεράστια οθόνη του συστήματος πολυμέσων δείχνει να αιωρείται, με αυτή του πίνακα οργάνων να έχει διάσταση 12,3 ιντσών.

Το σύστημα πολυμέσων OpenR είναι ό,τι πιο high-tech έχει να επιδείξει η Renault. Γρήγορο και εύκολο στη χρήση του, με πλειάδα εφαρμογών και λειτουργιών, μπορείς να το χειριστείς όπως ένα tablet, λαμβάνοντας άμεσα πληροφορίες για οτιδήποτε.

Το Megane E-Tech Electric θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις και με δύο διαφορετικής ενεργειακής χωρητικότητας μπαταρίες. Η βασική αποδίδει 130 ίππους και φέρει μπαταρία 40 kWh, ενώ η δεύτερη αποδίδει 218 ίππους και τροφοδοτείται από μπαταρία 60 kWh. Η αυτονομία είναι στα 300 και 470 χιλιόμετρα αντίστοιχα.

Μπορεί να φορτίσει με ισχύ έως 130 kW, γεγονός που επιτρέπει την αναπλήρωση ενέργειας για 300 χλμ. σε 30 λεπτά. Επίσης, χάρη στον περιορισμό του βάρους της μπαταρίας και του αμαξώματος, οι επιδόσεις είναι εκπληκτικές.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο diesel κινητήρας επέστρεψε στην γκάμα του Renault Clio

Αυτό το Renault 5 Turbo θα σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό

Ο όμιλος Renault θα λανσάρει 10 ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2025

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης