Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Το ένα μετά το άλλο παρουσιάζονται τα ηλεκτρικά μοντέλα. Οι κατασκευαστές δημιουργούν νέες προτάσεις σε κάθε κατηγορία, αλλάζοντας τα δεδομένα στην παγκόσμια αυτοκινητιστική σκηνή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρωταγωνίστρια στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης είναι η Mercedes. Η γερμανική φίρμα αποκάλυψε την EQB, ένα SUV που τοποθετείται ανάμεσα στις EQA και EQC και αναμένεται να λανσαριστεί στην Ευρώπη μέσα στο 2021.

Η ευρωπαϊκή έκδοση του καινούριου αστεριού της φημισμένης μάρκας θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Daimler στο Kecskemét της Ουγγαρίας. Επίσης θα υπάρξει και κινεζικών προδιαγραφών EQB που θα παράγεται στο Πεκίνο.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με 5 και 7 θέσεις

Πλήρως ψηφιακό ταμπλό με οθόνες που ενσωματώνουν κάθε λειτουργία.

Το μηδενικών εκπομπών ρύπων SUV αποτελεί ουσιαστικά την ηλεκτρική εκδοχή της GLB. Παρά τις compact διαστάσεις, το αυτοκίνητο μπορεί να φιλοξενήσει έως επτά επιβάτες στο εσωτερικό, χάρη στις τρεις σειρές καθισμάτων.

Στην πενταθέσια διάταξη, ο χώρος αποσκευών κυμαίνεται από 495 έως 1.710 λίτρα και στην επταθέσια από 465 έως 1.619 λτ.

Η αισθητική της καμπίνας ακολουθεί τα πρότυπα της GLB, με το σύστημα MBUX με τις δύο μεγάλες οθόνες στο ταμπλό να κυριαρχεί.

Το μήκος του αυτοκινήτου είναι στα 4.684 χλστ., το πλάτος στα 1.834 χλστ., το ύψος στα 1.667 χλστ. και το μεταξόνιο στα 2.829 χλστ. Πατάει σε νέου σχεδιασμού ζάντες 20 ιντσών, φέρει καινούρια μάσκα εμπρός και φώτα LED προηγμένης τεχνολογίας.

Μέσα στο 2021 θα ξεκινήσει το λανσάρισμα.Στην Ευρώπη, η EQB θα είναι διαθέσιμη σε δικίνητες ή τετρακίνητες εκδόσεις και διάφορα επίπεδα ισχύος. Η χωρητικότητα της μπαταρίας στην έκδοση EQB 350 4MATIC με τους 272 ίππους είναι 66,5 kWh και η αυτονομία αγγίζει τα 478 χιλιόμετρα με μια φόρτιση.

Μπορεί να φορτίσει από οικιακό ή δημόσιο δίκτυο με εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) με ισχύ 11 kW και από ταχυφορτιστή (DC) ισχύος έως 100 kW. Στη δεύτερη περίπτωση, η μπαταρία αναπληρώνει ενέργεια σε ποσοστό 80% σε περίπου 30 λεπτά της ώρας.

Σε δικίνητες ή τετρακίνητες εκδόσεις.

Αναλυτικά οι εκδόσεις και οι προδιαγραφές του ηλεκτρικού SUV θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σε άλλη κλάση η νέα Mercedes EQS

Ξεκίνησαν οι παραγγελίες της νέας C-Class στην Ελλάδα – Από 45.350 ευρώ οι τιμές

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης