Η βαυαρική φίρμα τοποθέτησε στο φουτουριστικό ηλεκτροκίνητο μοντέλο μία μπαταρία με διπλάσια χωρητικότητα, αυξάνοντας κατά 30% την αυτονομία και, παράλληλα, πρόσθεσε νέο σπορ πακέτο, αναδεικνύοντας περαιτέρω τη δυναμική του αυτοκινήτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τόσο το i3 όσο και το i3s φέρουν νέα μπαταρία υψηλής τάσης 120 Ah και συνολικό ενεργειακό περιεχόμενο 42.2 κιλοβατώρες (kWh), με την αυτονομία με μία πλήρη φόρτιση να φθάνει τα 260 χιλιόμετρα σε πραγματικές συνθήκες.

Οι επιδόσεις παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, με το i3 των 170 ίππων να επιταχύνει στα 0-100 σε 7,3 δευτερόλεπτα και το BMW i3s των 184 ίππων σε 6,9’’. Την ίδια στιγμή, η κατανάλωση ενέργειας είναι στα 13,1 kWh / 100 χλμ. και 14,6 kWh – 14,0 kWh / 100 χλμ., αντίστοιχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τη φόρτιση των μπαταριών σε ποσοστό 80% μέσω οικιακής πρίζας απαιτούνται περίπου 15 ώρες, ενώ με τη χρήση Wallbox ο χρόνος πέφτει στις 3 ώρες. Σε σταθμούς ταχείας φόρτισης που λειτουργούν με σταθερό ρεύμα (DC), χρειάζονται μόλις 42 λεπτά.

Ταυτόχρονα με το λανσάρισμα της νέας μπαταρίας, τα i3 και i3s φέρουν νέο εξωτερικό φινίρισμα και χρώματα, προβολείς LED με λειτουργία matrix, σπορ ανάρτηση με ειδικούς αποσβεστήρες, ελατήρια και αντιστρεπτικές δοκούς, φαρδύ μετατρόχιο και ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών. Το βελτιστοποιημένο σύστημα καθοδήγησης μέσω των live tiles του λειτουργικού συστήματος iDrive, διατίθεται τώρα σε συνδυασμό με το προαιρετικό σύστημα πλοήγησης Business. Στο μέλλον, θα προσφέρονται ως έξτρα ασύρματη φόρτιση και ασύρματο wifi (LAN hotspot).

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης