Την πιο αποδοτική έκδοση της νέας Octavia, η οποία εφοδιάζεται με συμπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG) και διακρίνεται για την υψηλή αυτονομία, παρουσίασε η Skoda.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ονομάζεται Octavia G-TEC και είναι διαθέσιμη τόσο στο sedan αμάξωμα όσο και στο Combi. Τροφοδοτείται με τον κινητήρα 1.4 TSI απόδοσης 110 ίππων, ο οποίος λειτουργεί με φυσικό αέριο και βενζίνη, καλύπτοντας τις προδιαγραφές Euro6. Και οι δύο εκδόσεις διαθέτουν το πακέτο εξοπλισμού Green Τec, περιλαμβάνοντας σύστημα stop/start και σύστημα ανάκτησης ενέργειας πέδησης κατά την επιβράδυνση.

Η αυτονομία με λειτουργία GNG φτάνει τα 410 χιλιόμετρα, με την κατανάλωση να είναι στα 3,5 κιλά ανά 100 χλμ. Με την τιμή του φυσικού αερίου να είναι στα 0,971 ευρώ ανά κιλό, το κόστος χρήσης μεταφράζεται σε μόλις 3,4€/100 χλμ., ενώ ο κάτοχος δεν επιβαρύνεται με τέλη κυκλοφορίας καθώς οι εκπομπές CO2 είναι στα 97 γρ.χλμ. Στην λειτουργία με βενζίνη η αυτονομία αγγίζει τα 920 χλμ. και συνολικά η Octavia G-TEC μπορεί να διανύσει έως και 1.330 χιλιόμετρα με ένα πλήρη ανεφοδιασμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο δεξαμενές CNG  έχουν συνολική χωρητικότητα 97 λίτρα ή 15 κιλά υπό πίεση 200 bar. Είναι τοποθετημένες σε ειδικό και υψηλής αντοχής πλαίσιο κάτω από το χώρο αποσκευών, δίχως να επηρεάζεται η πρακτικότητα του αυτοκινήτου.

Οι πωλήσεις της νέας Octavia G-TEC στην ελληνική αγορά θα ξεκινήσουν στα μέσα Νοεμβρίου.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης