Μία νέα πολιτική που θα εκτιμήσουν δεόντως όλοι οι εργαζόμενοι γονείς ανεξαρτήτου φύλου, καθώς τους προσφέρει γονική άδεια έξι μηνών με αποδοχές, εφαρμόζει η Volvo.

Η σουηδική μάρκα είναι η πρώτη στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας που εφαρμόζει κάτι τέτοιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η γονική άδεια αφορά όλους όσοι εργάζονται στις εγκαταστάσεις της σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική.

Αφορά τόσο τις μητέρες όσο και τους πατέρες, με τις αποδοχές στο εξάμηνο της άδειας να ανέρχονται στο 80% του μισθού τους.

Η πολιτική αντλεί έμπνευση από την εθνική νομοθεσία στη μητρική αγορά της Volvo, τη Σουηδία, η οποία φημίζεται παγκοσμίως για τις γενναιόδωρες παροχές που εφαρμόζει, με σημαντικά οφέλη για τους γονείς και τα παιδιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρχικά, το μέτρο θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική. Στη συνέχεια, θα επεκταθεί σταδιακά σε όλο τον κόσμο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, η γονική άδεια συμπεριλαμβάνει και γονείς υιοθετημένων παιδιών, αναβαθμίζοντας τους πατέρες και τις ευκαιρίες απασχόλησης για τις γυναίκες και μειώνοντας τις αποκλίσεις στις αμοιβές και τις διαφορές στην εργασιακή εξέλιξη.

«Στόχος μας είναι να χτίσουμε μία ανοικτή κουλτούρα, να προσελκύσουμε και να διατηρήσουμε ένα ποικιλόμορφό σύνολο ανθρώπων. Η πρωτοβουλία αυτή βελτιώνει την ισορροπία ανάμεσα στην προσωπική ζωή και την εργασία, αυξάνει το χρόνο με την οικογένεια και ταιριάζει σε μία προοδευτική, ανθρωποκεντρική εταιρεία όπως η Volvo».

«Θέλουμε να γίνουμε ένας πραγματικά ελκυστικός εργοδότης, να προσελκύσουμε τους καλύτερους ανθρώπους και επαγγελματίες. Γνωρίζουμε ότι οι ταλαντούχοι εργαζόμενοι με υψηλή κατάρτιση είναι πιο εκλεκτικοί στην επιλογή του εργοδότη τους. Οι νικητές σε αυτή τη μάχη θα είναι εταιρείες που εκτιμούν την ποικιλομορφία, τις σύγχρονες και ευέλικτες πρακτικές εργασίας και την ποιότητα ζωής των εργαζομένων τους», δήλωσε η Hanna Fager, επικεφαλής του τμήματος Ανθρωπίνων Πόρων της μάρκας.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης