Αυτοκίνητο που αντί για βενζίνη καίει ουίσκι!

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017, 12:25
Αυτοκίνητο που αντί για βενζίνη καίει ουίσκι!

Βενζίνη, πετρέλαιο, ηλεκτρικά μοτέλ, τέλος! Το ουίσκι είναι το καύσιμο του μέλλοντος, προσφέροντας επιπλέον ισχύ στο αυτοκίνητο και επιπλέον οικονομία και φιλικότητα προς το περιβάλλον.

Οι ειδικοί της Celtic Renewables Ltd. σε συνεργασία με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου Napier του Εδιμβούργου, εκμεταλλεύτηκαν το διασημότερο προϊόν της χώρας, δημιουργώντας μία εναλλακτική μορφή καυσίμου. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα νέο βιοκαύσιμο που παρασκευάζεται από υποπροϊόντα του ουίσκι .

Ονομάζεται βιοβουτανόλη και όπως ανέφερε η σκωτσέζικη εταιρεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς τροποποιήσεις στον κινητήρα και το ντεπόζιτο, αφού είναι λιγότερο διαβρωτική από την βιοαιθανόλη και δεν επηρεάζει τα μηχανικά μέρη.

Το βιοκαύσιμο βιοβουτανόλης δημιουργείται από τα δύο κύρια υποπροϊόντα της διαδικασίας παραγωγής ουίσκι, δηλαδή το κριθάρι και ένα ζυμομύκητα. Μπορεί να αναμειχθεί με diesel και βιοντίζελ, αποδίδοντας επιπλέον δύναμη σε ποσοστό 25-30% και μειώνοντας στο ελάχιστο την κατανάλωση και τις εκπομπές ρύπων.

Μάλιστα, η Celtic Renewables Ltd. έλαβε επιχορήγηση από την κυβέρνηση για την περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνολογίας, ενώ έχει και την υποστήριξη της σκωτσέζικης βιομηχανίας παραγωγής ουίσκι.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017, 12:25