Ούτε μία ημέρα δεν χρειάστηκε η Mazda Αμερικής για να κλείσει τα βιβλία παραγγελιών του MX-5 30th Anniversary Edition. Το αυτοκίνητο ξεπούλησε σε ελάχιστες ώρες, αφότου παρουσιάστηκε στην έκθεση του Σικάγο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ειδική αυτή έκδοση που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της 30ης επετείου του δημοφιλέστερου roadster παγκοσμίως, θα παραχθεί σε μόλις 3.000 μονάδες παγκοσμίως. Από αυτές, οι 500 αφορούν ή μάλλον αφορούσαν την αγορά των ΗΠΑ, καθώς όλες βρήκαν ήδη ιδιοκτήτη.

Όπως ανέφερε η Mazda, την πρώτη ώρα από την έναρξη των παραγγελιών είχαν δοθεί προκαταβολές για τα 250 αυτοκίνητα, ενώ πριν κλείσει το τετράωρο πουλήθηκαν όλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το επετειακό MX-5 είναι βαμμένο στην αποκλειστική πορτοκαλί απόχρωση «Racing Orange», προσφέρεται με υφασμάτινη ή σκληρή αναδιπλουμένη οροφή (RF), φέρει σφυρήλατες ζάντες Rays ZE40 RS30, πορτοκαλί δαγκάνες φρένων με την υπογραφή της Brembo εμπρός και της Nissin πίσω, καθώς και αμορτισέρ Bilstein.

Στην καμπίνα ξεχωρίζουν τα σπορ καθίσματα της Recaro σε συνδυασμό δέρματος και alcantara, οι πορτοκαλί επενδύσεις και τα διακοσμητικά σε πόρτες, αεραγωγούς και τιμόνι, καθώς και το ηχοσύστημα της Bose.

Για την κίνηση φροντίζει ο δίλιτρος ατμοσφαιρικός κινητήρας Skyactiv-G απόδοσης 184 ίππων, ο οποίος συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων. Προαιρετικά προσφέρεται και το αυτόματο 6άρι.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης