Το Land Rover Defender χαρακτηρίζεται ως ένα από τα πιο ικανά και σκληροτράχηλα τετρακίνητα οχήματα. Έχει κατασκευαστεί για να κινείται κυρίως σε off-road διαδρομές, σε αντίθεση με το Honda Civic Type R, το οποίο είναι ξεκάθαρα ασφάλτινο.

Η φιλοσοφία των δύο αυτοκινήτων είναι τελείως διαφορετική, ωστόσο η επετειακή έκδοση του Defender με την ονομασία Works V8 έχει πολλά χαρίσματα. Το βρετανικό μοντέλο φέρει σπορ ανάρτηση, ζάντες 18 ιντσών, αναβαθμισμένο πλαίσιο και έναν V8 ατμοσφαιρικό κινητήρα 5.0 λίτρων απόδοσης 405 ίππων και 515 Nm ροπής που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων και χαρίζει εξαιρετικές επιδόσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βρετανικό περιοδικό Top Gear πήρε το Defender Works V8 και το έβαλε να αναμετρηθεί στην ευθεία με το κορυφαίο προσθιοκίνητο της αγοράς, το Honda Civic Type R. Το τελευταίο τροφοδοτείται από τον δίλιτρο VTEC turbo κινητήρα των 320 ίππων και 400 Nm ροπής.

To ιαπωνικό hot hatch έχει τον πρώτο λόγο λόγω των σπορ χαρακτηριστικών και του βάρους, όμως το πανίσχυρο Defender δεν είναι καθόλου εύκολος αντίπαλος. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης