Έπειτα από 6 χρόνια εμπορικής πορείας και περίπου 20.500 πωλήσεις, το εντυπωσιακό υβριδικό sportcar της βαυαρικής φίρμας έριξε τους τίτλους τέλους.

Η εταιρεία από το Μόναχο διέκοψε οριστικά την παραγωγή του i8, με την τελευταία μονάδα του μοντέλου να βγαίνει την περασμένη εβδομάδα από το εργοστάσιο της Λειψίας. Το αυτοκίνητο είναι βαμμένο στο αποκλειστικό μπλε χρώμα «Portimao Blue» και έχει εξατομικευτεί από το τμήμα  BMW Individual.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τροφοδοτείται από έναν τρικύλινδρο 1.5 twin power turbo κινητήρα κι ένα ηλεκτρικό μοτέρ, με τη συνδυαστική απόδοση να αγγίζει τους 374 ίππους και τα 570 Nm ροπής.

Διαθέτει πόρτες από ανθρακονήματα χαμηλού βάρους που ανοίγουν προς τα πάνω, προβολείς laser LED, ψηφιακό πίνακα οργάνων και οθόνη, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα σπορ καθίσματα και πληθώρα συστημάτων.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής του εργοστασίου της BMW στη Λειψία, Hans-Peter Kemser: «Το i8 είναι ένα μοναδικό όχημα που κατασκευάστηκε από πολύ ιδιαίτερους εργαζόμενους. Η εμπειρία που αποκτήσαμε εξασφαλίζει πως το BMW Group έχει μια εξειδίκευση στο κομμάτι της ελαφριάς κατασκευής που είναι μοναδική στην αυτοκινητοβιομηχανία. Η BMW i8 είναι ένα βασικό κομμάτι του εργοστάσιου, ένα μοντέλο πρεσβευτής του ομίλου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης