Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης
Όπως όλα δείχνουν, οι Κινέζοι τα κατάφεραν πρώτοι, δημιουργώντας ηλεκτρικό SUV το οποίο με μία φόρτιση μπορεί να διανύσει 1.000 χλμ. Ο λόγος για το Aion LX Plus το οποίο έρχεται να βάλει «βόμβα» στον χώρο της ηλεκτροκίνησης.

Σύμφωνα πάντα με τα κινέζικα πρότυπα μετρήσεων
Πριν προλάβετε να εντυπωσιαστείτε ή να απορρίψετε το συγκεκριμένο εντυπωσιακό νούμερο αυτονομίας, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως τα 1.000χλμ. κατεγράφησαν σύμφωνα με το κινέζικο πρότυπο δοκιμών China Light-duty vehicle Test Cycle και όχι με το ευρωπαϊκό WLTP. Κάτι που ίσως αποδείξει πως το νούμερο μπορεί στην πράξη και να είναι μικρότερο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο εφοδιάζεται με μία μπαταρία χωρητικότητας 144.4 kWh, η οποία χρησιμοποιεί διαφορετικά υλικά καταφέρνοντας να μικρύνει το μέγεθος της κατά 20% και κατά 14% το βάρος της. Με ενεργειακή πυκνότητα 205 Wh/kilogram και μέση κατανάλωση στα 15.6kWh/100χλμ.

Το επιβλητικό όχημα χρησιμοποιεί συνολικά δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα, με συνδυαστική ισχύ 725 ίππων. Όπως καταλαβαίνετε διαθέτει μόνιμη τετρακίνηση και σύμφωνα με την εταιρία καταφέρνει το 0-100 σε 2.9 δευτ. την ώρα που η τελική του περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 170χλμ./ώρα.Στο εσωτερικό, το επανασχεδιασμένο ταμπλό διαθέτει μια μεγαλύτερη οθόνη αφής 15,6 ιντσών (που θυμίζει το Tesla αλλά σε οριζόντια διάταξη) η οποία είναι εξαιρετικά γρήγορη καθώς διαθέτει 8πύρηνο επεξεργαστή Qualcomm 8155 και ένα νέο λογισμικό που ονομάζεται ADiGO 4.0. Η υπόλοιπη καμπίνα έχει οικεία όψη, ενώ ο εξοπλισμός περιλαμβάνει πανοραμική ηλιοροφή, ηχοσύστημα 10 ηχείων από την Alpine και λευκές δερμάτινες επενδύσεις Nappa.

Μπορεί η τιμή του να μην έχει ανακοινωθεί και επίσημα, όμως εάν αναλογιστούμε πως η προηγούμενη έκδοση του μοντέλου με τα 650χλμ. αυτονομίας κόστιζε 31.000 ευρώ, υπολογίζουμε πως η αναβαθμισμένη εκδοχή θα κοστολογείται λίγο κάτω από τα 40.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης