Το αυτοκίνητο το οποίο σύστησε ουσιαστικά στην παγκόσμια αγορά την υβριδική τεχνολογία, έφτασε στην τέταρτη γενιά του και είναι έτοιμο να παρουσιαστεί επίσημα στο κοινό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο Prius βασίζεται αισθητικά στο απερχόμενο μοντέλο, ωστόσο έχει πιο δυναμικά χαρακτηριστικά, σύγχρονο προφίλ και αεροδυναμικό σχεδιασμό. Πατάει πάνω στην πλατφόρμα (TNGA), διαθέτοντας χαμηλότερο κέντρο βάρους και καλύτερη οδική συμπεριφορά. Η Toyota αναφέρει πως έχει βελτιωθεί σημαντικά η σταθερότητα στον δρόμο στις υψηλές ταχύτητες, όπως και η ηχομόνωση.

Αναβαθμισμένο είναι και το εσωτερικό, με την ευρυχωρία να έχει αυξηθεί και τον εξοπλισμό να είναι πλουσιότερος. Χάρη στις μικρότερες σε μέγεθος μπαταρίες, το πορτμπαγκάζ είναι μεγαλύτερο, με την ποιότητα κατασκευής της καμπίνας να είναι σαφώς καλύτερη. Στην κεντρική κονσόλα δεσπόζει η μεγάλη οθόνη αφής που ενσωματώνει το σύστημα πολυμέσων, ενώ ακριβώς από πάνω βρίσκεται ο ψηφιακός πίνακας οργάνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει φυσικά το υβριδικό σύστημα κίνησης. Έχει εξελιχθεί από την αρχή, συνδυάζοντας τις επιδόσεις με τη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και μειωμένες εκπομπές ρύπων. Η Toyota αναφέρει ότι προσφέρει γραμμική επιτάχυνση, είναι πιο αποδοτικό κατά 40% και σημαντικά ελαφρύτερο.

Στον εξοπλισμό του Prius περιλαμβάνεται το πακέτο ασφάλειας Toyota Safety Sense, ενσωματώνοντας όλα τα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, όπως το Pre-Collision, το ενεργό cruise control και το σύστημα ανίχνευσης πεζών.

Η παγκόσμια πρεμιέρα του νέου Prius θα γίνει στην έκθεση της Φρανκφούρτης, την επόμενη εβδομάδα, με το λανσάρισμα στην αγορά να ξεκινά λίγους μήνες μετά.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης