Του Λουκά Παπαλάμπρου

Ένα από τα πιο προηγμένα τεχνολογικά compact SUV, ένα αυτοκίνητο με σύγχρονο στιλ, εξαιρετική πρακτικότητα και υψηλή απόδοση, παρουσίασε η Honda.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ολοκαίνουριο HR-V έρχεται για να πρωταγωνιστήσει σε μια από τις πιο ανταγωνιστικές κατηγορίες της αγοράς. Έχει σχεδιαστεί με βάση τις απαιτήσεις των Ευρωπαίων οδηγών, εξυπηρετώντας πλήρως τις ανάγκες των επιβατών. 

Εκφράζει με ιδανικό τρόπο τη φιλοσοφία «Man-Maximum, Machine-Minimum», υιοθετώντας μια απλή, καθαρή και σύγχρονη αισθητική. Πατάει στάνταρ σε ζάντες 18 ιντσών, έχει τολμηρή εμφάνιση, μια μοναδική μάσκα, αναλογίες τύπου coupe από τη μέση και πίσω του αμαξώματος και πολύ καλή αεροδυναμική. Η χειρολαβή της πίσω πόρτας ενσωματώνεται έξυπνα στο τρισδιάστατο πάνελ, ολοκληρώνοντας το εμπνευσμένο design του αμαξώματος.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φωτεινό, συνδεδεμένο και ευρύχωρο

Απλό, λιτό, εργονομικό και σύγχρονο το εσωτερικό του νέου HR-V.

Στο εσωτερικό του νέου HR-V, κάθε σχεδιαστικό στοιχείο προορίζεται για τη δημιουργία ενός ευρύχωρου και ευάερου περιβάλλοντος που συνδέει τους επιβάτες με τον εξωτερικό κόσμο, με επίπεδα άνεσης και πρακτικότητας απαράμιλλα στη sub-compact SUV κατηγορία. Σύγχρονα υφάσματα και ανάγλυφα υλικά δημιουργούν μία αίσθηση ανθεκτικότητας και πολυτέλειας, ενώ όλα είναι απαλά στην αφή. Τέλος του έτους ξεκινά το λανσάρισμα.

Οδηγός και επιβάτες θα απολαύσουν την άνεση των πρωτοποριακών καθισμάτων, καθώς και το μοναδικό σύστημα διάχυσης αέρα από τους αεραγωγούς «Air Diffusion System». Οι χώροι, ειδικά στα πίσω καθίσματα με την ευέλικτη διάταξη Magic Seat, είναι κορυφαίοι, ενώ το πορτμπαγκάζ με το επίπεδο πάτωμα και το μεγάλο άνοιγμα επιτρέπει τη μεταφορά μεγάλων αποσκευών και ποικίλου σπορ εξοπλισμού.

Βελτιωμένοι είναι οι αποθηκευτικοί χώροι στην καμπίνα, όπως και η ηχομόνωση. Φυσικά δεν λείπουν οι high-tech λύσεις, όπως η διαισθητική οθόνη αφής 9 ιντσών LCD και η οθόνη 7΄΄ TFT στον πίνακα οργάνων.

Η διεπαφή ανθρώπου μηχανής (HMI) έχει βελτιωθεί σημαντικά συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο, που σημαίνει ότι επιτρέπει την ταχύτερη και ευκολότερη εναλλαγή μεταξύ των Apps, ενώ ανταποκρίνεται ταχύτερα και στα διάφορα δεδομένα και εντολές. Επιπλέον υπάρχει δυνατότητα mirroring του smartphone μέσω Apple CarPlay και Android Auto, με τις ενημερώσεις των apps να πραγματοποιούνται ασύρματα (Over-the-air software).

Όσο για το πακέτο υποβοήθησης είναι πλήρες, χάρη στο «Honda SENSING», το οποίο περιλαμβάνει πληθώρα τεχνολογιών υποστήριξης του οδηγού.

 

Με 131 υβριδικούς ίππους

Κομψό, δυναμικό και στιλάτο.

Τροφοδοτείται από το υβριδικό σύνολο e:HEV, συνδυάζοντας τον 1.5 i-VTEC κινητήρα βενζίνης και δύο ηλεκτρικά μοτέρ και αποδίδοντας 131 ίππους και 253 Nm ροπής. Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του τρία προφίλ (Sport, Normal και Econ), ενώ το πρόσθετο drive mode B μπορεί να επιλέγεται μέσω του επιλογέα σχέσεων για ισχυρότερη αναγεννητική πέδηση και ηλεκτρική οδηγική εμπειρία.

Το επίπεδο ανάκτησης ενέργειας και η επιβράδυνση προσαρμόζονται στις απαιτήσεις του οδηγού μέσω του «Deceleration Selector» πίσω από το τιμόνι.

Το νέο HR-V e:HEV έχει προγραμματιστεί να λανσαριστεί στις αγορές της Ευρώπης στα τέλη του 2021.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η βαθμολογία του ηλεκτρικού Honda e στα crash tests

Το αυτοκίνητο της Honda με ένα scooter στο πορτμπαγκάζ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης