Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Τη νέα γενιά του μικρομεσαίου SUV της γκάμας της, ένα εντυπωσιακό σε εμφάνιση αυτοκίνητο που υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας για καθαρή, απέριττη και σύγχρονη εμφάνιση, παρουσίασε η Honda.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το καινούριο HR-V προσφέρεται μόνο ως υβριδικό και γι΄αυτό φέρει στο όνομά του τον κωδικό e:HEV. Οι εκδόσεις βενζίνης και diesel καταργήθηκαν τελείως, με την ιαπωνική φίρμα να γυρνά σελίδα, εστιάζοντας στις καθαρότερες μορφές ενέργειας.

Η εμπορική πορεία του μοντέλου θα ξεκινήσει στα τέλη του 2021. Η Honda δεν έδωσε πληροφορίες σχετικά με το υβριδικό σύνολο του οχήματος, ωστόσο θεωρείται βέβαιο πως πρόκειται είτε για τον 1.500άρη του Jazz e:HEV, είτε για τον δίλιτρο του CR-V e:HEV.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απλό, πρακτικό και σύγχρονο

Λιτό εσωτερικό, με ψηφιακές οθόνες και ελάχιστα κουμπιά.

Η αισθητική του μοντέλου είναι αυτή που κλέβει την παράσταση. Διαθέτει μακρύ καπό, δυναμικές γραμμές, μάσκα με έντονες γρίλιες και φωτιζόμενο σήμα στο κέντρο.

Το κόψιμο της οροφής δίνει την αίσθηση coupe SUV, με το πίσω τμήμα να είναι πιο τονισμένο. Τα φώτα ενώνονται με μια λεπτή LED γραμμή και οι χειρολαβές των πίσω θυρών βρίσκονται πάνω στο μαύρο πλαίσιο.

Μοντέρνο, πρακτικό και λειτουργικό είναι το εσωτερικό. Οι επιφάνειες της καμπίνας καλύπτονται από ανώτερης ποιότητας υλικά, κάθε κομμάτι του σαλονιού έχει μελετηθεί προσεκτικά προς όφελος της εργονομίας. Οι αεραγωγοί έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να καθοδηγούν τον αέρα με τον βέλτιστο τρόπο προς τους επιβάτες. Μόνο υβριδική  έκδοση.

Υπάρχουν ελάχιστα κουμπιά και διακόπτες, με τις περισσότερες λειτουργίες και εφαρμογές να ελέγχονται από την κεντρική οθόνη αφής.

Ο εξοπλισμός του νέου HR-V e:HEV είναι πλήρης, με τη Honda να το έχει προικίσει με πλειάδα συστημάτων άνεσης και τεχνολογίες υποβοήθησης. Τα καθίσματα Magic Seats αναδιπλώνονται και σύρονται, κάνοντας πιο εύκολη τη ζωή των επιβατών πίσω και αυξάνοντας τη χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ.

Ειδικά σχεδιασμένοι αεραγωγοί για τη βέλτιστη ροή του αέρα προς τους επιβάτες.

Στα πίσω καθίσματα χωρούν με άνεση 2 επιβάτες.

 

Προς πώληση ο κινητήρας του Honda Civic Type R

Η βαθμολογία του ηλεκτρικού Honda e στα crash tests

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης