Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Σε μια κίνηση με ισχυρό συμβολισμό, η φημισμένη ιταλική φίρμα επέλεξε το Centro Stile στη Via Plava του Τορίνο για τη δημιουργία του νέου της αρχηγείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για ένα πλήρως ανακατασκευασμένο τμήμα του βιομηχανικού συμπλέγματος του Mirafiori, πολύ κοντά στο ιστορικό Offcine 83. Ένα σημείο ορόσημο για τη μάρκα και τον χώρο του αυτοκινήτου, με ισχυρή ταυτότητα, αλλά και στυλ, στοιχεία που χαρακτηρίζουν εδώ και περισσότερα από 110 χρόνια τις δημιουργίες της Alfa Romeo.

Το σύνολο της ομάδας της μάρκας μπορεί τώρα να εργάζεται κοντά με τους σχεδιαστές που δημιουργούν τα νέα μοντέλα και να ανταλλάσσουν απόψεις και ιδέες. Μεταξύ αυτών είναι ο Αλέξανδρος Λιώκης, υπεύθυνος για την εξωτερική σχεδίαση της υπέροχης Tonale.

Οι εγκαταστάσεις του νέου κέντρου της Alfa Romeo χαρακτηρίζονται από τους μεγάλους, ανοιχτούς χώρους και την ύπαρξη στοιχείων από την πλούσια ιστορική κληρονομιά της μάρκας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θυμίζουμε ότι η Alfa Romeo ιδρύθηκε στις 24 Ιουνίου του 1910 και η πρώτη της έδρα ήταν στο προάστιο Portello του Μιλάνο.

Τη δεκαετία του 1960, τα κεντρικά γραφεία μεταφέρθηκαν στο τότε νέο εργοστάσιο στο Αρέζε, επίσης στα προάστια του Μιλάνο, ενώ από τα τέλη της δεκαετίας του 1980 και μέχρι και σήμερα το «κέντρο επιχειρήσεων» βρίσκεται στο Τορίνο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Alfa Romeo που κοστίζει στην Ελλάδα 254.000 ευρώ

Alfa Romeo Giulia QV εναντίον BMW M3 Competition

Οι γυναίκες της Alfa Romeo που έγραψαν ιστορία

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης