Τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες από την καμπίνα του πολυαναμενόμενου αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου της γκάμας της, το οποίο θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα σε λίγες ημέρες, έδωσε στη δημοσιότητα η σουηδική φίρμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως προκύπτει από τις εικόνες, το XC40 electric βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις συμβατικές εκδόσεις του compact SUV. Φέρει ένα ολοκαίνουργιο σύστημα πολυμέσων με οθόνη υψηλής ευκρίνειας που υποστηρίζει όλες τις υπηρεσίες της google και δέχεται «over the air» αναβαθμίσεις λογισμικού.

Επίσης, εξοπλίζεται με νέο ψηφιακό πίνακα οργάνων που προβάλει πληροφορίες σχετικά με τις λειτουργίες του ηλεκτρικού συνόλου, ενώ είναι το πρώτο το οποίο διαθέτει το λογισμικό της Zenuity, θέτοντας τις βάσεις για την ενσωμάτωση της τεχνολογίας πλήρους αυτόνομης οδήγησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά στον ηλεκτροκινητήρα, η Volvo ανακοίνωσε πως καταλαμβάνει λιγότερο χώρο από ένα συμβατικό μοτέρ. Επίσης, κάτω από το καπό υπάρχει ένας επιπλέον αποθηκευτικός χώρος 30 λίτρων, με την μπαταρία να είναι τοποθετημένη στο πάτωμα.

Το αυτοκίνητο θα προσφέρεται με ζάντες 20 και 21 ιντσών, σε οκτώ χρώματα αμαξώματος και με στάνταρ μαύρη οροφή. Η γρίλια στη μάσκα και η εξάτμιση απουσιάζουν, με τους αισθητήρες του πρωτοποριακού πακέτου Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) να βρίσκονται στη μάσκα.

Αναλυτικές πληροφορίες για το XC40 electric θα δοθούν στις 16 Οκτωβρίου.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης