Τις ανανεωμένες εκδοχές των A3, A3 Sedan, Cabriolet και της κορυφαίας έκδοσης S3 αποκάλυψε η γερμανική εταιρεία, με το εμπορικό λανσάρισμα των αυτοκινήτων να ξεκινά τους επόμενους μήνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εξωτερικές αλλαγές περιορίζονται στα φώτα τύπου xenon και στη μάσκα, ακολουθώντας την αισθητική του A4. Προαιρετικά προσφέρονται τα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας matrix LED, με την Audi να έχει προσθέσει στην παλέτα πέντε καινούργια χρώματα, όπως το γκρι Nano, τα μπλε Ara και Cosmic, το κόκκινο Tango και το έντονο κίτρινο Vegas. Η βασική έκδοση φέρει ζάντες 17 ιντσών, ενώ υπάρχουν επίσης ζάντες 17, 18, 19 ιντσών και ελαστικά μειωμένης αντίστασης κύλισης.

Στο εσωτερικό έχει τοποθετηθεί ένα νέο τριάκτινο πολυλειτουργικό τιμόνι και το αναβαθμισμένο σύστημα πολυμέσων ΜΜΙ με την οθόνη 7 ιντσών στην κεντρική κονσόλα, ενισχυμένο έλεγχο φωνητικών εντολών και απλοποιημένο μενού. Το virtual cockpit με την οθόνη TFT 12,3 ιντσών μπροστά από τον οδηγό είναι στα έξτρα, με τον εξοπλισμό να περιλαμβάνει όλα τα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας. Ξεχωρίζει το Traffic Jam Assist, το οποίο συνεργάζεται με το cruise control και τη λειτουργία Stop&Go, διατηρώντας ασφαλή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, και επανεκκινεί το αυτοκίνητο έπειτα από σύντομη στάση. Μάλιστα, με ταχύτητες έως 65 χλμ./ώρα και σε τέλεια άσφαλτο έχει τη δυνατότητα να αναλάβει πλήρως τα ηνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού συναντάμε αυτό της διαχείρισης κυκλοφορίας, διατήρησης λωρίδας, πρόβλεψης πιθανότητας πρόσκρουσης, προστασίας των πεζών, διατήρησης της λωρίδας και έκτακτης ανάγκης.

Στους κινητήρες το μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει ο τρικύλινδρος 1.0 TFSI με τους 115 ίππους και τα 200 Nm ροπής. Ακολουθούν ο 1.4 TFSI των 150 ίππων με σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων και ο νέος 2.0 TFSI απόδοσης 190 ίππους. Στους diesel υπάρχει η επιλογή μεταξύ του 1.6 TDI με τους 110 ίππους και του 2.0 TDI με τους 150 και 184 ίππους. Τα μοτέρ συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή το αυτόματο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων.

Επίσης, υπάρχει η επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση Α3 Sportback e-tron και η Sportback g-tron που καταναλώνει βενζίνη και φυσικό αέριο. Στην κορυφή της γκάμας είναι το S3 με τον αναβαθμισμένο δίλιτρο κινητήρα απόδοσης 310 ίππων και 400 Nm ροπής, το σύστημα τετρακίνησης quattro και τα σπορ χαρακτηριστικά. Οι τιμές αναμένεται να ανακοινωθούν άμεσα, με τις παραγγελίες στη χώρα μας να ξεκινούν στα τέλη Μαΐου.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης