Την πιο ισχυρή και γρήγορη έκδοση της Continental GT, ένα ταχύτατο grand tourer, ικανό να ξεπεράσει ακόμη και την κορυφαία Porsche 911 Turbo S, ετοίμασε η Bentley.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει τροποποιηθεί ειδικά από τους εξειδικευμένους μηχανικούς του αγωνιστικού τμήματος της βρετανικής φίρμας. Στόχος, είναι να σπάσει το ρεκόρ στην κατηγορία των τετράτροχων παραγωγής στη θρυλική ανάβαση Pikes Peak στο Κολοράντο των ΗΠΑ.

Η προσπάθεια θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουνίου και πίσω από το τιμόνι της Continental GT θα βρεθεί ο διάσημος οδηγός Rhys Millen. Το ρεκόρ ανάβασης είναι 10:29.9 και το είχε σημειώσει ο David Donner με μία 911 Turbo S.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το όχημα φέρει κάτω από το καπό τον W12 6.0 λίτρων κινητήρα απόδοσης 635 ίππων, με την κίνηση να μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων. Επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 3,7 δευτερόλεπτα και αναπτύσσει τελική ταχύτητα 333 χλμ./ώρα.

Η διαδρομή του Pikes Peak είναι μία από τις πιο απαιτητικές και δύσκολες στον κόσμο, καθώς ξεκινά από υψόμετρο 2.835 μέτρων και τερματίζει στα 4.298 μέτρα. Χαρακτηρίζεται ως η ανάβαση πάνω από τα σύννεφα, με τις καιρικές συνθήκες να αλλάζουν συνεχώς και τη χαμηλή πυκνότητα του αέρα να επηρεάζει μηχανή και άνθρωπο.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης