Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Θα κατασκευαστεί σε μόλις 25 αντίτυπα. Πρόκειται για ένα από τα πιο ιδιαίτερα τετράτροχα των τελευταίων ετών. Αποτελεί πιστό αντίγραφο της DB5 Goldfinger, του αυτοκινήτου που οδηγούσε ο Sir Sean Connery στην κινηματογραφική ταινία «Επιχείρηση Χρυσοδάκτυλος» του James Bond.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Aston Martin αποφάσισε να βγάλει εν νέου στην παραγωγή το κόσμημα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, με το αποτέλεσμα να είναι εντυπωσιακό. Για τη δημιουργία του, οι εξειδικευμένοι τεχνίτες και μηχανικοί του τμήματος Heritage Division της βρετανικής φίρμας συνεργάζονται με την εταιρεία παραγωγής ταινιών του θρυλικού πράκτορα, την EON Productions.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πρώτες 5 μονάδες της DB5 Goldfinger είναι ήδη έτοιμες και από τις αρχές του επόμενου χρόνου θα παραδοθούν στους τυχερούς ιδιοκτήτες. Καθένα αυτοκίνητο κοστίζει 2,75 εκατ. λίρες προ φόρων, δηλαδή κάτι παραπάνω από 3 εκατ. ευρώ.

Οι μεγαλύτεροι συλλέκτες είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν οποιοδήποτε ποσό για να αποκτήσουν ένα από τα 25 κομμάτια, παρ΄ ότι το αυτοκίνητο δεν διαθέτει έγκριση τύπου για κυκλοφορία στον δημόσιο δρόμο.

Τα οχήματα δημιουργούνται από την αρχή με βάση τα αρχικά σχέδια και τις προδιαγραφές. Στον εξοπλισμό φέρουν όλα τα πρωτοποριακά συστήματα που είχε στη διάθεσή του ο πράκτορας 007, όπως ομοιώματα πυροβόλων όπλων, ρουκέτες, χώρους αποθήκευσης όπλων, οθόνη ραντάρ, εικονικό εκτινασσόμενο κάθισμα, ασύρματο τηλέφωνο, σύστημα αλλαγής πινακίδων, αλεξίσφαιρη ασπίδα και πολλά ακόμη.

Για να ολοκληρωθεί κάθε αντίτυπο, απαιτούνται 4.500 ώρες. Φυσικά διαθέτει όλα τα πιστοποιητικά αυθεντικότητας και τροφοδοτείται από τον εξακύλινδρο 4.0 λίτρων κινητήρα απόδοσης 290 ίππων. Το μοτέρ συνδυάζεται με πεντάρι μηχανικό κιβώτιο και η κίνηση μεταφέρεται στον πίσω άξονα.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης