Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Η αμερικανική μάρκα παρουσίασε επίσημα τα νέα Wagoneer και Grand Wagoneer, δύο επιβλητικά, πολυτελή και πανίσχυρα αυτοκίνητα, τα οποία τοποθετούνται στην κορυφή της κατηγορίας των SUV.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα μοντέλα της Jeep προορίζονται για την αγορά της Βορείου Αμερικής, τοποθετούνται απέναντι από οχήματα όπως τα Ford Expedition, Chevrolet Tahoe, Cadillac Escalade και GMC Yukon Denali.

Βασισμένα στην πλούσια κληρονομιά της μάρκας, τα δύο premium SUV, προσφέρουν τα υψηλότερα επίπεδα άνεσης, ασφάλειας και φινιρίσματος, καθώς και εξαιρετικές εκτός δρόμου δυνατοτήτες. Ο εντυπωσιακός εξωτερικός σχεδιασμός των Wagoneer (5θεσιο) και Grand Wagoneer (7θεσιο) χαρακτηρίζεται από την ξεχωριστή φωτεινή υπογραφή που τονίζει, όσο πότε άλλοτε στο παρελθόν, τη θρυλική μάσκα της Jeep με τις 7 κάθετες γρίλιες.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έξι οθόνες στην καμπίνα

Από τα ομορφότερα σαλόνια που έχουμε δει σε SUV

Στο εσωτερικό, η ποιότητα και πολυτέλεια δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, με τους επιβάτες να έχουν στη διάθεση τους οθόνες αφής με συνολική επιφάνεια έως και 75 ίντσες. Ειδικότερα η οθόνη των 10,25 ιντσών που είναι στη διάθεση του συνοδηγού αποτελεί πρωτιά για την κατηγορία. Οι τιμές ξεκινούν από 57.995 δολάρια

Ένα προηγμένο ηχοσύστημα με 23 ηχεία φροντίζει για την άριστη ακουστική εμπειρία, οι επιφάνειες του σαλονιού καλύπτονται τα καλύτερα δέρματα και υφάσματα, υπηρεσίες συνδεσιμότητας προσφέρονται σε κάθε επιβάτη, με τον εξοπλισμό να ενσωματώνει κάθε λογής σύστημα υποβοήθησης.

Αμφότερα έχουν μήκος 5,44 μέτρα και κάτω από το καπό έχουν τοποθετηθεί οι ισχυρότεροι V8 κινητήρες. Στην περίπτωση του Wagoner συναντάμε τον 5,7 λίτρων με ήπιο υβριδικό σύστημα eTorque. Η απόδοσή του αγγίζει τους 392 ίππους και τα 548 Nm ροπής. To Grand Wagoner φέρει τον 6,4 λίτρων με τους 471 ίππους και τα 617 Nm ροπής.

Η κίνηση μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων της ZF.

Τα αυτοκίνητα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Jeep στο Warren του Michigan και θα είναι διαθέσιμα αποκλειστικά για την αγορά της Β. Αμερικής από το δεύτερο εξάμηνο του 2021.

Οι τιμές για το Wagoneer ξεκινούν από 57.995 δολάρια και για το Grand Wagoneer από  86.995$. Επίσης, υπάρχει και η σπέσιαλ έκδοση Grand Wagoneer Series III, η οποία κοστίζει 105.995 δολάρια.

 

Εντυπωσιακό από πλευράς διαστάσεων το Grand Wagoneer

Οθόνες υπάρχουν ακόμη και στο ταμπλό μπροστά από τον συνοδηγό

Πολύ υψηλά επίπεδα πολυτέλειας και άνεσης

Επταθέσια διάταξη για το Grand Wagoneer

Το Jeep που θέλεις να οδηγείς

Προς το Πάσχα αναμένεται στην Ελλάδα το Jeep Gladiator

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης