Το πρώτο εξάμηνο του 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) η KIA πέτυχε ποσοστό 3.9% που θεωρείται ότι είναι το καλύτερο που έχει μέχρι σήμερα η κορεάτικη αυτοκινητοβιομηχανία.

Σε σύγκριση με τους πρώτους έξι μήνες του 2020 ( τότε πανδημία του κορωνοϊού έκλεισε τις εκθέσεις σε ολόκληρο τον κόσμο) η αγορά επιβατικών αυτοκινήτων σε ολόκληρη την ΕΕ, την EFTA και το Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε συνολικά 27,1%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανάπτυξη της Kia παρουσίασε μεγάλη ανάπτυξη από τις αντίστοιχες mainstream μάρκες.Την  περίοδο αυτή άγγιξε το 40,8%. Οι πωλήσεις της έφτασαν τις 251.236 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά πού ήταν 178.393.

Ο Πρόεδρος της Kia Europe Jason Jeong,σχολίασε:

«Καθώς ο τομέας της αυτοκινητοβιομηχανίας αρχίζει να ανακάμπτει από την πανδημία , καλωσορίζουμε τους πελάτες πίσω στις εκθέσεις μας. Από το επαναλανσάρισμα της μάρκας  στις αρχές του έτους, έχουμε σημειώσει ισχυρή ανάπτυξη στην αγορά των επιβατικών αυτοκινήτων μας και τώρα έχουμε επιτύχει το υψηλότερο μερίδιο αγοράς  στην Ευρώπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό είναι μια απόδειξη για τη δύναμη της νέας μάρκας Kia και την εμπνευσμένη γκάμα ηλεκτροκίνητων οχημάτων με χαμηλές εκπομπές ρύπων.Καθώς κοιτάζουμε προς το δεύτερο εξάμηνο του έτους, είμαστε πεπεισμένοι ότι η εισαγωγή του EV6 και το νέο Sportage θα προσελκύσουν νέους πελάτες στην οικογένεια της Kia και την περαιτέρω ενίσχυση του μεριδίου αγοράς μας σε όλη την Ευρώπη».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης